Serierecensie: I Know This Much is True met Mark Ruffalo is ontroerend meesterwerk

Serierecensie: I Know This Much is True met Mark Ruffalo is ontroerend meesterwerk
Broederliefde door grenzen

Film :

Vanaf 11 mei is de dramaserie I Know This Much is True op Ziggo te zien. Mark Ruffalo speelt in deze serie een ijzersterke dubbelrol als tweelingbroers Dominick en Thomas Birdsey. Ze lijden aan elkaar, sinds Thomas paranoïde schizofrenie ontwikkelde, maar ze zijn ook het enige wat ze hebben in deze wereld. Lees hier de serierecensie van I Know This Much is True.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dominick en Thomas Birdsey
Deze serie vertelt het ingrijpende verhaal van een man genaamd Dominick Birdsey en zijn verwoede pogingen om zijn paranoïde schizofrene tweelingbroer Thomas uit een psychiatrische inrichting te krijgen. Dit nadat is gebleken dat er veelvuldig seksueel misbruik wordt gepleegd in de instelling. Ondertussen worstelt Dominick ook met grote tegenslagen in zijn eigen leven, relatie en familie.

Melissa Leo en Mark Ruffalo in de miniserie 'I Know This Much Is True'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Regisseur Derek Cianfrance is bekend om iets minder opbeurende films zoals Blue Valentine en The Light Between Oceans. Maar met dit rauwe drama slaat de regisseur perfect de spijker op zijn kop. Wat een waanzinnige acteerprestatie van Mark Ruffalo, die je bij je strot pakt en niet meer los laat. Een Emmy of Golden Globe staat al klaar. De intense bijrollen (Rosie O’Donnell en Juliette Lewis zijn fantastisch) en personages staan als huizen, als rotsen in de eeuwige branding waarin de broers leven. Deze serie is een ode aan broers en zussen, en de gecompliceerde maar onvoorwaardelijke band die ze kunnen hebben. Een topzware serie die je raakt op het bot, maar verdient een staande ovatie voor beelden, dialogen, acteren en verhaal. Vijf sterren.

Cast
Naast Mark Ruffalo (The Normal Heart) en Rosie O'Donnell (Sleepless in Seattle) zijn ook Melissa Leo (Snowden) en Juliette Lewis (Cape Fear) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Derek Cianfrance (Blue Valentine).

I Know This Much Is True is vanaf 11 mei 2020 op Ziggo Movies & Series XL te zien. Deze serie bestaat uit 6 afleveringen van ongeveer 57 minuten. Genre: Drama. IMDb-score 7,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV