De Eindexamen Geschiedenis Quiz woensdag 3 juni te zien op NPO 2

De Eindexamen Geschiedenis Quiz woensdag 3 juni te zien op NPO 2
Jeroen Pauw duikt de geschiedenis in

Kijktip :

De eindexamens gaan dit jaar niet door en daardoor missen veel scholieren de traditionele afsluiting van hun periode op de middelbare school. De NTR wil de pijn een beetje verzachten en zendt op woensdag 3 juni een feestelijk alternatief voor het eindexamen geschiedenis uit: De Eindexamen Geschiedenis Quiz, gepresenteerd door Jeroen Pauw.

Rijksmuseum
De kennisquiz zit vol met leuke fragmenten, veelzeggende schilderijen en vreemde objecten en is opgenomen op een bijzondere locatie: in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Pauw stelt de kandidaten vragen over de eindexamenstof van dit jaar, die verschillende tijdvakken beslaat. Zo komen onder meer de zeventiende eeuw en de tijd van de wereldoorlogen aan bod.

Bekende deelnemers
Aan de quiz doen, naast een aantal eindexamenleerlingen, ook drie bekende Nederlanders mee. Dat zijn presentatrice Daphne Bunskoek, rapper Donnie en oud-politicus Alexander Pechtold. Hoeveel weten zij nog van de vaderlandse en de wereldgeschiedenis? Tijdens de quiz wordt Pauw bijgestaan door geschiedenisexperts Maarten Prak, Astrid Sy en Diederik van Vleuten.

De Eindexamen Geschiedenis Quiz is op woensdag 3 juni om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna De Eindexamen Geschiedenis Quiz terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De Eindexamen Geschiedenis Quiz woensdag 3 juni te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV