Heftige documentaire Midnight Traveler woensdag 3 juni te zien op NPO 2

Heftige documentaire Midnight Traveler woensdag 3 juni te zien op NPO 2
Asielzoekers reizen illegaal naar Europa

Kijktip :

Op woensdag 3 juni is de prachtige, maar heftige documentaire Midnight Traveler te zien op NPO 2. Hierin richt de camera zich op Hassan Fazili en Fatima Hossani. Ze slagen er niet in om politiek asiel te krijgen, en dus besluiten ze om illegaal naar Europa te reizen in de hoop op een betere toekomst.

Gevlucht
De reis van Hassan en Fatima wordt met telefoons vastgelegd. Ze vertrekken halsoverkop uit hun thuisland Afghanistan, want er staat een premie op het hoofd van Hassan. Hij portretteerde een afvallige Talibancommandant in een tv-documentaire en toen dat bekend werd, vluchtten ze naar buurland Tadzjikistan. De docu begint op het moment dat ze vanaf daar weer terug moeten naar Afghanistan.

Optimistisch
Hassan en Fatima gaan ook terug, maar ze weten dat ze niet kunnen blijven. En dus proberen ze Europa illegaal te bereiken, samen met hun dochters Nargis en Zahra. Tijdens hun reis, die via Iran en Turkije naar Europa loopt, filmen ze zo veel mogelijk met hun mobiele telefoons. Zo ontstaat een beeld van de hectiek van de reis en de vele obstakels die ze moeten overwinnen. Ze blijven echter optimistisch temidden van de onzekerheid, misleiding en vijandigheid.

De documentaire Midnight Traveler is op woensdag 3 juni om 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Midnight Traveler terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Midnight Traveler woensdag 3 juni te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen