Heftige docu Overtijd en de Sekszusjes over abortus donderdag op NPO 3

Heftige docu Overtijd en de Sekszusjes over abortus donderdag op NPO 3
Intiem gesprek over moeilijke tijd

Kijktip :

Op donderdag 4 juni is de intieme interviewdocumentaire Overtijd en de Sekszusjes te zien op NPO 3. Hierin vertellen drie jonge vrouwen over een moeilijke tijd in hun leven: alledrie kozen ze voor een abortus. De docu wordt ingeleid door Krista en Marcelle Arriëns, beter bekend als de Sekszusjes.

Taboe
Ook na afloop van de korte documentaire zijn de Sekszusjes te zien. Dan praten ze na over de film met gasten, onder wie regisseur Tessa Louise Pope. Verder zijn er diverse (ervarings)deskundigen aanwezig om over abortus te praten, dat nog altijd een taboe is in onze samenleving. Hoe kunnen we er in Nederland meer over praten? Het wordt een openhartig en eigenzinnig gesprek over omgaan met abortus.

Schaamte
Maar voor de 'nabeschouwing' is eerste de korte documentaire Overtijd te zien. Hierin vertellen drie vrouwen over het moeilijke en zware besluit om hun zwangerschap te beëindigen. De gevolgen van hun beslissing zijn nog altijd voel- en zichtbaar. Ze praten over de twijfels, de schaamte, het schuldgevoel en de manier waarop deze ervaring nog altijd een rol speelt in hun leven.

De documentaire Overtijd en de Sekszusjes is op donderdag 4 juni om 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Overtijd en de Sekszusjes terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu Overtijd en de Sekszusjes over abortus donderdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV