Indrukwekkende docuserie Why We Hate begint zondag 7 juni op NPO 2

Indrukwekkende docuserie Why We Hate begint zondag 7 juni op NPO 2
Geproduceerd door Steven Spielberg

Kijktip :

Met de gewelddadige dood van George Floyd en de daaropvolgende protesten, die de hele wereld overgaan en ook in Nederland leiden tot discussie, is dit hét moment om de indrukwekkende documentaireserie Why We Hate te kijken. En dat kan: vanaf zondag 7 juni is de docuserie te zien op NPO 2.

Steven Spielberg
Why We Hate werd mede geproduceerd door topregisseur Steven Spielberg. De serie onderzoekt welke mechanismen een rol spelen bij het ontstaan van haat en welke oplossingen er zijn om haat uit te bannen. In de zes afleveringen worden verschillende aspecten van haat belicht. Is elk individu in staat om te haten? Wat is ervoor nodig om haat aan te wakkeren?

Conflicten
Er komen nog tal van andere vragen over haat aan bod. Want hoe werkt het precies, wanneer haat voortkomt uit ideologie? En wat is ervoor nodig om het beste of het ergste in de mens naar boven te brengen? Wat kunnen we doen om gewelddadige conflicten te voorkomen? Door gesprekken met wetenschappers, archiefbeelden en interviews met daders en slachtoffers proberen de makers Geeta Gandbhir en Sam Pollard de antwoorden op deze vragen te vinden.

De documentaireserie Why We Hate is vanaf zondag 7 juni wekelijks om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Why We Hate terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV