Geniale western The Good, the Bad and the Ugly zie je zondag op RTL 7

Geniale western The Good, the Bad and the Ugly zie je zondag op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In het westerngenre bestaan er een paar legendarische titels waar niemand omheen kan. Eén van de beste voorbeelden is The Good, the Bad and the Ugly uit 1966. Dit epos van Sergio Leone is nog altijd mateloos populair en wordt zondag uitgezonden op RTL 7. Je kunt The Good, the Bad and the Ugly streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Joe en Tuco leven in het Wilde Westen tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Ze sluiten een deal: Joe levert de gezochte Tuco af bij de sheriff, strijkt daarmee een hoge premie op en zal vervolgens Tuco op het nippertje redden van de strop. Het plan slaagt en ze kunnen ontsnappen. Wanneer ze kennismaken met Setenza, een gewetenloze gangster, wordt de inzet nog groter. Samen gaan ze op zoek naar een geldkist met 200.000 dollar die volgens een zekere Bill Carson zou verborgen zijn op een kerkhof.

Episch meesterwerk
Voor een film als The Good, the Bad and the Ugly geldt eigenlijk maar één kwalificatie: episch meesterwerk. Regisseur Sergio Leone presenteert zijn wraakfilms bijna als een opera en de personages worden verheven tot mythische proporties. Clint Eastwood werd een filmster dankzij de films van Leone, en de regisseur stond bekend om zijn extreme close-ups van de ogen van de karakters. Om het geheel nóg perfecter te maken, fungeert de wereldberoemde muziek van Ennio Morricone als achtergrond voor het verhaal. Niet te missen en onvergetelijk.

The Good, the Bad and the Ugly (1966) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is op zondag 7 juni om 20.00 uur te zien op RTL 7.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV