Vanavond op tv: Het Coronavirus: Feiten En Fabels, Stacey Dooley Onderzoekt Walvisjagers en meer

Vanavond op tv: Het Coronavirus: Feiten En Fabels, Stacey Dooley Onderzoekt Walvisjagers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 juli

Kijktip :

Als je nog geen plannen hebt voor vanavond, kun je gewoon lekker thuisblijven want er is genoeg leuks op televisie te zien. Zo kun je een update krijgen over de feiten en fabels rond het coronavirus, of bijvoorbeeld zien hoe Stacey Dooley onderzoek doet naar de walvisjacht. En er is nog veel meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 2 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers

Canvas
20:25 uur

De Britse reporter Stacey Dooley onderzoekt in deze aflevering van haar documentairereeks de controversiële wereld van de walvisjacht. Ondanks internationale druk is het in landen zoals Japan, Noorwegen en IJsland gewoon toegelaten. Ook op de Faeröer-eilanden, een autonoom gebied van Denemarken, is het een eeuwenoude traditie. Wanneer een visser een school in zee opmerkt, verwittigt die andere eilandbewoners. Met zoveel mogelijk schepen worden de dieren dan opgejaagd naar een baai waar ze geen kant meer op kunnen. Hier worden ze met harpoenen en messen afgemaakt. De zee kleurt dan helemaal rood. Voor de dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd is dat een barbaarse en achterhaalde praktijk. Maar voor de Faeröer-inwoners is het veel meer dan een traditie. Het vlees is gewoon nodig om daar te overleven. Stacey scheept ook in op een Noorse walvisjager. Ze gaat mee op jacht naar een dwergvinvis.


Live: Het coronavirus - feiten en fabels

NPO 1
20:35 uur

Deze donderdag heeft de NOS weer een live-uitzending over het coronavirus en de gevolgen ervan. Deskundigen beantwoorden vragen van kijkers, bijvoorbeeld over de tweede golf, de anderhalvemeter-regel en de vaccins. In het programma over feiten en fictie stellen presentatoren Winfried Baijens en Saïda Maggé de vragen die momenteel leven onder de bevolking. Deskundigen schuiven aan om ze te beantwoorden. Inmiddels zijn in Nederland ruim 6100 positief geteste mensen overleden aan het coronavirus. Terwijl dagelijks nog maar enkele nieuwe patiënten worden opgenomen in het ziekenhuis, zijn de strengste maatregelen versoepeld. Hoe staat het er nu voor met het gevaar van het virus? Wat mag er nu wel of niet? En hoe staat het met de ontwikkeling van medicijnen en vaccins? Dat soort vragen komen voorbij in deze NOS-uitzending.


Opstandelingen: eendenslachterij Ermelo

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van Opstandelingen onderzoekt Sophie Hilbrand 'Brandhaard Ermelo', over de gemeente die een eendenslachterij ruim baan geeft, ondanks verzet. De enige eendenslachterij van Nederland bevindt zich in Ermelo. De eigenaar heeft een plan om de capaciteit daarvan te verdubbelen en wordt hierin gesteund door de gemeente. Vanwege geuroverlast en dierenleed komen twee vrouwen in verzet, maar de gemeente geeft de eendenslachter ruim baan.


Concert: André Rieu in Wenen

NPO 1
21:35 uur

In de tweede van een reeks van drie concerten van violist André Rieu op NPO 1 is vanavond het spektakel op het plein voor de keizerlijke Hofburg in het hartje van Wenen te zien. Met prachtige composities van de beroemdste Weense componisten, voor het mooiste en stijlvolste decor dat je je maar kunt voorstellen. Tijdens de wereldberoemde walsen en melodieën waan je je kijkend en luisterend tijdens dit concert in het romantische Wenen van de 19e eeuw.


Start: De toekomst is fantastisch

NPO 3
21:45 uur

Vanaf vanavond herhaalt NPO 3 het zesdelige programma De toekomst is fantastisch, elke donderdag rond 21:45 uur. Het is een combinatie van een documentaireserie en fictie, die gaat over hoe ons leven er in 2039 uit zou kunnen zien. Naast de fictiescènes zijn er gesprekken met wetenschappers en denkers. Centraal staan de ethische dilemma's waarmee de mensheid (mogelijk) zal worden geconfronteerd als gevolg van technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. De eerste aflevering gaat over voortplanting. In 2039 worden veel baby's geboren na een zwangerschap in een kunstmatige baarmoeder, de biologische klok is een verschijnsel uit het verleden en de zogenoemde designerbaby is een feit.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Het Coronavirus: Feiten En Fabels, Stacey Dooley Onderzoekt Walvisjagers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV