Bijzonder programma De 100 start maandag op NPO 1

Bijzonder programma De 100 start maandag op NPO 1
Bert van Leeuwen presenteert introductie-aflevering

Kijktip :

Op maandag 6 juli geeft presentator Bert van Leeuwen het startschot voor het bijzondere programma De 100. Hierin volgt hij een jaar lang mensen die wachten op een orgaan- of weefseltransplantatie. In de introductie-aflevering maakt Van Leeuwen kennis met de deelnemers.

Nieuwe donorwet
Ook na het internationale succes van De Grote Donorshow (2007) werd het probleem van orgaandonatie in Nederland niet opgelost. Veel mensen moeten nog altijd jaren wachten op een donor, maar waarschijnlijk komt daar met de nieuwe donorwet (die op 1 juli is ingegaan) verandering in. De deelnemers aan De 100 vertellen in deze eerste aflevering hun verhaal.

Jaar gevolgd
Ook zij hebben in sommige gevallen te maken met lange wachtrijen, veel twijfel en zelfs angst: krijgen ze wel op tijd een donor? Openhartig vertellen ze over de manieren waarop hun falende orgaan invloed heeft op hun leven. Na de aftrap volgt Van Leeuwen de deelnemers een jaar lang. Gedurende het jaar wordt ook de rol van mantelzorgers, artsen en donoren vastgelegd.

De introductie-aflevering van het nieuwe programma De 100 is op maandag 6 juli om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de aflevering van De 100 terugkijken op Gids.tv. Het vervolg van het programma is te zien in 2021.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bijzonder programma De 100 start maandag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV