Jaren 80-klassieker Top Gun zie je maandag 6 juli op Net 5

Jaren 80-klassieker Top Gun zie je maandag 6 juli op Net 5
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Als alles volgens de planning verloopt verschijnt de nieuwe film Top Gun: Maverick rond de kerstdagen van dit jaar. Tot die tijd moeten we het doen met het spetterende origineel uit 1986, dat maandag op Net 5 te bewonderen is. Je kunt Top Gun streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Maverick wordt samen met zijn maat Goose aangenomen bij Top Gun, de eliteschool voor gevechtsvliegers. Daar ontmoet hij de beeldschone instructrice Charlie, die hem ook dingen bijbrengt die niet in een klaslokaal thuishoren. Dat gevaar in een klein hoekje zit, merkt Maverick als zijn beste vriend tijdens een oefenvlucht verongelukt. Hij voelt zich hier schuldig over en verliest alle interesse in het vliegen - tot hij in een levensgevaarlijke situatie belandt. Oog in oog met een onbekende vijand krijgt Maverick nog één kans om zich met de sterksten te meten.

Ultime jaren 80-film
Voor mensen die de jaren tachtig niet hebben meegemaakt, lijkt Top Gun de ideale introductie naar het vervlogen decennium. Het was één van de grote blockbusters met Tom Cruise, die een wereldster werd dankzij deze film. Ook de bijna vergeten actrice Kelly McGillis (die ook in Witness en The Accused speelde) draaft op in deze actiefilm. Bovendien is het genieten van de iconische soundtrack: hits als 'Danger Zone' van Kenny Loggins, 'Take My Breath Away' van Berlin en 'Heaven in Your Eyes' van Loverboy nemen je weer helemaal mee naar de eighties.

Indrukwekkende vliegscènes
Top Gun bevat een aantal elementen die ook vandaag de dag nog grote indruk maken. Belangrijkste voorbeeld hiervan zijn de indrukwekkende vliegscènes die regisseur Tony Scott in beeld brengt; niet voor niets schreven duizenden jongens zich na het zien van deze film in voor een opleiding tot straaljagerpiloot bij de luchtmacht van de Verenigde Staten. Top Gun hangt van het testosteron en de adrenaline aan elkaar, maar het werkt wél. Je zit op het puntje van je stoel en pas na een kleine twee uur kun je de gordel weer losmaken.

Top Gun (1986) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op maandag 6 juli om 20.30 uur te zien op Net 5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Jaren 80-klassieker Top Gun zie je maandag 6 juli op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV