Johan Derksen reageert op Veronica Inside-rel: "Genee is gehersenspoeld"

Johan Derksen reageert op Veronica Inside-rel: "Genee is gehersenspoeld"
'Mooier afscheid bestaat niet'

Nieuws :

Johan Derksen heeft in een opiniestuk in De Telegraaf uitgebreid gereageerd op de racismerel rond Veronica Inside. Hij haalt daarin uit naar presentator Wilfred Genee en 'pseudo-BN'ers' en durft nog niet te zeggen of hij ooit terugkeert aan de tafel van VI.

Gekkies
Derksen blijft erbij dat hij geen schuldgevoel heeft over zijn grap over rapper Akwasi. "Het was en blijft voor mij een storm in een glas water." Volgens hem is de rel veroorzaakt door 'gekkies op sociale media, die de uitzending niet hebben gezien'. Over Arie Boomsma schrijft hij: "Hij maakt deel uit van een groepje pseudo-BN'ers dat meteen adverteerders oproept geen zaken meer te doen met een programma waar racistisch getinte teksten zouden worden gebezigd."

Maniakaal
In het opiniestuk stelt Derksen dat "Nederland hypergevoelig is geworden". "Ik realiseer me dat tijden veranderen. De wijze waarop de ethische politie de woorden weegt van het enige tv-programma waarin de gasten zich geestelijk onafhankelijk opstellen, is maniakaal."

Wilfred Genee
Ook over zijn tafelgenoot en presentator Wilfred Genee is Derksen duidelijk: "Onze presentator is intussen ook al gehersenspoeld door de zelfbenoemde goeroe Eus. Wilfred Genee probeerde me jaren structureel pittige uitspraken te ontlokken, maar toen het hem te heet onder de voeten werd, nam hij me die uitspraken opeens uitermate kwalijk."

Afscheid
Johan Derksen sluit af met woorden die fans van Veronica Inside nog behoorlijk in onduidelijkheid laten: "Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica Inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet."

Je kunt de historische (mogelijk laatste) uitzending en de leukste fragmenten van Veronica Inside terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Johan Derksen reageert op Veronica Inside-rel: "Genee is gehersenspoeld" of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV