Geweldige actiefilm Lethal Weapon 2 zie je woensdag op Veronica

Geweldige actiefilm Lethal Weapon 2 zie je woensdag op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Na het enorme succes van de eerste Lethal Weapon-film in 1987 werd al snel besloten om er een vervolg aan vast te plakken. Lethal Weapon 2 verscheen in 1989 en was al bijna net zo goed als het eerste deel. De film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Lethal Weapon 2 streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
De politiedetectives Martin Riggs en Roger Murtaugh zijn aan elkaar gewaagd. Hoewel ze bijzonder sterk van elkaar verschillen, vormen ze een goed team. Ze krijgen de opdracht de boekhouder, Leo Getz, te beschermen omdat hij moet komen opdagen in de rechtszaal om te getuigen tegen zijn werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat de identiteit van de werkgevers bekend wordt. De lastige boekhouder heeft namelijk bijna een half miljard dollar witgewassen voor een drugssyndicaat, dat Riggs en Murtaugh al geruime tijd een doorn in het oog is.

Vers bloed
Regisseur Richard Donner voegde voor de tweede Lethal Weapon-film wat vers bloed toe aan de cast. De introductie van Joe Pesci, die de hyperactieve Leo Getz speelt, is een meesterzet; hij zorgt voor een aantal komische momenten en draagt mede bij aan het hoge tempo van de film. Ook de mooie Patsy Kensit is een uitstekende actrice. Bovendien blijft het samenspel tussen Mel Gibson en Danny Glover een gouden formule, die aan de kassa weer goede zaken deed. Het vormde de aanleiding voor nóg twee vervolgen, in 1992 en 1998.

Lethal Weapon 2 (1989) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 8 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm Lethal Weapon 2 zie je woensdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV