Fantastische film Catch Me If You Can woensdag te zien op Spike

Fantastische film Catch Me If You Can woensdag te zien op Spike
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Steven Spielberg maakte in de jaren negentig en begin jaren 2000 furore met serieuze, veelgeprezen drama's als Schindler's List, Saving Private Ryan, A.I. Artificial Intelligence en Minority Report. In 2002 besloot hij echter weer eens een gepolijste, zeer vermakelijke film te maken: Catch Me If You Can. Deze geweldige klassieker is woensdag te zien op Spike en je kunt Catch Me If You Can streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kwaliteit. Maar intussen licht Frank Abagnale jr. (gespeeld door Leonardo DiCaprio), amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale, een valsemunter en meesteroplichter die voor zijn eenentwintigste al voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef en het geld vervolgens weer even gemakkelijk uitgaf.

Moordend tempo
Het leven van Frank Abagnale jr. speelde zich in een moordend tempo af en dat tempo besloot regisseur Steven Spielberg ook toe te passen op zijn film. Samen met Abagnale val je van het ene in het andere avontuur en elk deel van de film is even vermakelijk. Dat is ook te danken aan het aanstekelijke spel van Leonardo DiCaprio, die geweldig gestalte geeft aan Abagnale. Bovendien is het genieten van de schitterende aankleding van de film: kostuums, sets én camerawerk zien er allemaal geweldig uit. De muziek van John Williams maakt het geheel af.

Topcast
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de rest van de cast, want die is van sublieme kwaliteit. Christopher Walken kreeg een Oscarnominatie voor zijn bijrol als Frank Abagnale sr. Verder zien we Tom Hanks als de FBI-inspecteur die erop gebrand is Abagnale in de kraag te vatten, duikt de Franse filmster Nathalie Baye op en zien we ook Amy Adams in één van haar eerste belangrijke rolletjes. De cast wordt gecompleteerd door veteraan Martin Sheen.

Catch Me If You Can (2002) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op woensdag 22 juli om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische film Catch Me If You Can woensdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV