Prachtige documentaire David Bowie: Finding Fame zie je donderdag op Canvas

Prachtige documentaire David Bowie: Finding Fame zie je donderdag op Canvas
De opkomst van het Britse popicoon

Kijktip :

Op donderdag 9 juli is de prachtige documentaire David Bowie: Finding Fame te zien op Canvas. Hierin wordt het ontroerende verhaal over de opkomst van het Britse popicoon David Bowie verteld - een opkomst die verre van vlekkeloos verliep. Aan de hand van uniek archiefmateriaal en talrijke geluidsfragmenten zien we de worsteling van de popster in wording.

Wereldberoemd
Aan het begin van zijn carrière gaat David Bowie nog door het leven met zijn gewone naam: David Jones. Hij verandert voortdurend van band en imago, maar waardering en persoonlijk geluk blijven in zijn eerste jaren als artiest uit. Toch probeert hij van alles om wereldberoemd te worden. Zo scoort hij een hitje met een lied over kabouters, waarin zijn stem volgens velen stuitend verormd wordt ('The Laughing Gnome', 1967), faalt Bowie als mimespeler en haalt hij zich de hoon van de Britten op de hals door een nieuwe interpretatie van 'Chim-Chim-Cher-ee' uit de film Mary Poppins.

'Space Oddity'
Op privégebied gaat het de ambitieuze en rebelse buitenstaander Bowie al niet voor de wind. In het liedje 'The Girl with the Mousy Hair' vertelt hij over zijn eerste grote liefde, danseres Hermione Farthingale. Toch begint er een kentering plaats te vinden aan het eind van de jaren zestig: de single 'Space Oddity' wordt, zeker na de eerste maanlanding, een enorme hit. In deze documentaire staat Bowies permanente zoektocht naar wisselende identiteiten centraal. Hiermee speelt hij met zijn geslacht, veranderend beeld en geluid en aansluiting bij de avant-garde.

De documentaire David Bowie: Finding Fame is op donderdag 9 juli om 22.35 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire David Bowie: Finding Fame zie je donderdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV