Angstaanjagende horrorfilm 28 Days Later zaterdag te zien op NPO 3

Angstaanjagende horrorfilm 28 Days Later zaterdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Met het coronavirus in het achterhoofd is de horrorfilm 28 Days Later nóg een tandje angstaanjagender dan hij al was, want in deze film is een wereldwijde pandemie de oorzaak van massale sterfte - waarna de doden terugkeren als zombies. De film is zaterdagnacht te zien op NPO 3 en je kunt 28 Days Later streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Een levensgevaarlijk, kwaadaardig virus duikt plotseling op in Groot-Brittannië nadat dierenactivisten een groep besmette chimpansees uit een laboratorium hebben bevrijd. De samenleving stort volledig in en het virus grijpt wild om zich heen. Achtentwintig dagen na de uitbraak van het virus wordt fietskoerier Jim (gespeeld door Cillian Murphy) wakker in een ziekenhuis in Londen. Eenmaal buiten ontdekt hij dat de stad volledig verlaten is. Een kleine groep overlevers heeft kunnen ontsnappen en samen proberen ze zichzelf in veiligheid te brengen.

Indrukwekkende beelden
Na het enorme succes van Trainspotting kon de Britse regisseur Danny Boyle voor zijn zombiefilm 28 Days Later alle registers opentrekken. Hij mocht zelfs delen van Londen afzetten om de indrukwekkende beelden van een lege metropool te filmen. Het levert een unieke en fantastische horrorfilm op, die de kijker één lange adrenalinestoot bezorgd en tot de laatste minuut spannend blijft. Het acteerwerk, met Cillian Murphy, Naomie Harris en Brendan Gleeson in de hoofdrollen, zit ook wel snor. Een moderne klassieker.

28 Days Later (2002) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli om 00.35 uur te zien op NPO 3.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Angstaanjagende horrorfilm 28 Days Later zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV