Speciale aflevering Ik durf het bijna niet te vragen over racisme zondag op NPO 3

Speciale aflevering Ik durf het bijna niet te vragen over racisme zondag op NPO 3
Zwarte mensen beantwoorden grote vragen

Kijktip :

Op zondag 12 juli is er in het kader van de themadag van de NPO, die volledig over racisme gaat, een speciale aflevering van het programma Ik durf het bijna niet te vragen te zien op NPO 3. Deze keer staat die - niet verrassend - geheel in het teken van racisme.

Tolerant
Op zeer openhartige wijze geven een aantal zwarte Nederlanders antwoord op prangende vragen veel mensen hebben. Ze gaan daarbij in op diverse aspecten van het zwart-zijn, en op welke manieren dit van invloed is op hun leven in Nederland. Hebben ze veel ervaringen met racisme in ons - volgens velen - zo tolerante land?

Politie
De ondervraagden gaan geen kwestie uit de weg. Zouden ze bijvoorbeeld liever wit willen zijn? Hoe vaak zijn ze staande gehouden door de politie? En denken mensen dat ze 'lui' zijn? In deze speciale aflevering over racisme beantwoorden zwarte mensen vragen over de vooroordelen waar zij dagelijks, op basis van hun huidskleur, mee te maken krijgen.

De special van Ik durf het bijna niet te vragen over racisme is op zondag 12 juli om 21.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de special van Ik durf het bijna niet te vragen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Speciale aflevering Ik durf het bijna niet te vragen over racisme zondag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV