Fraaie science fiction-film A.I. Artificial Intelligence zie je dinsdag op Spike

Fraaie science fiction-film A.I. Artificial Intelligence zie je dinsdag op Spike
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Steven Spielberg nam in overleg met grootmeester Stanley Kubrick de regie van de science fiction-film A.I. Artificial Intelligence op zich. Na de dood van Kubrick was Spielberg helemaal vastbesloten om dit project te voltooien. In 2001 verscheen deze fraaie film, die dinsdag te zien is op Spike. Je kunt A.I. Artificial Intelligence streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Het is midden 21e eeuw en de wereld ziet er heel anders uit dan de wereld die wij kennen. De mens heeft een nieuwe computer ontworpen, die op de hoogte is van zijn eigen bestaan. Deze geavanceerde computer wordt benut om de mensheid te helpen overleven in een wereld waar de ijskappen bijna gesmolten zijn en met het opbouwen van kuststeden. Deze vorm van kunstmatige intelligentie wordt voornamelijk gebruikt in robots. Eén robot in de vorm van een klein jongetje staat op het punt een emotionele reis te ondernemen om erachter te komen of hij meer kan zijn dan alleen een machine...

Indrukwekkende vormgeving
Hoewel A.I. op sommige momenten overgoten wordt met het typische, sentimentele Spielberg-sausje, valt de film ook vanwege een ander aspect op: de futuristische en indrukwekkende vormgeving. Deze doet meer denken aan het werk van Kubrick dan het verhaal zelf en Spielberg liep met deze vormgeving al een beetje vooruit op zijn volgende sf-film, Minority Report (2002). Naast de vormgeving maakt ook kindsterretje Haley Joel Osment (The Sixth Sense) indruk in de hoofdrol; hij wordt bovendien uitstekend bijgestaan door (vooral) Jude Law, die een al even fraaie rol speelt.

A.I. Artificial Intelligence (2001) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 14 juli om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fraaie science fiction-film A.I. Artificial Intelligence zie je dinsdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV