Geweldige muziekdocumentaire ABBA Forever woensdag te zien op NPO 3

Geweldige muziekdocumentaire ABBA Forever woensdag te zien op NPO 3
Leden van wereldberoemde band blikken terug

Kijktip :

Na de muziekspecial Het beste van... ABBA (20.25 uur) en de concertregistratie ABBA in Concert (21.15 uur) volgt op woensdag 15 juli nóg een special over de Zweedse popformatie: de onthullende documentaire ABBA Forever. Hierin blikken de vier bandleden terug op hun carrière en de vele hits die ze maakten.

Vijftig jaar terug
Het is alweer vijftig jaar geleden dat de muzikanten en zangeressen van ABBA elkaar leerden kennen: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. Halverwege de jaren zeventig schreven ze geschiedenis door met 'Waterloo' het Eurovisie Songfestival te winnen, wat het startschot vormde voor een illustere en legendarische carrière.

Hits
Inmiddels is het alweer veertig jaar geleden dat het viertal hun laatste concert gaf en twintig jaar geleden werd de musical Mamma Mia! een wereldwijd succes in de theaters. Nog altijd is de muziek van ABBA echter springlevend. In de documentaire ABBA Forever krijgen de bandleden de kans om hun verhaal te vertellen, dat nog vóór de vorming van ABBA begon. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews en nooit eerder vertoond beeldmateriaal.

De documentaire ABBA Forever is op woensdag 15 juli om 22.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire ABBA Forever terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige muziekdocumentaire ABBA Forever woensdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV