Prachtig oorlogsdrama Der Hauptmann zie je donderdag op Canvas

Prachtig oorlogsdrama Der Hauptmann zie je donderdag op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Op donderdag 16 juli zendt Canvas het prachtige Duitse oorlogsdrama Der Hauptmann uit, waarin de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in beeld worden gebracht - waarin anarchie en chaos overheersen. Je kunt Der Hauptmann streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Duitsland, april 1945. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is in zicht. Anarchie en willekeurige moorden nemen de overhand als de gedemoraliseerde Wehrmacht elke soldaat opjaagt die gescheiden is van zijn eenheid en bestempeld wordt als een potentiële deserteur en verrader. De 19-jarige korporaal Willi Herold ontsnapt op het nippertje aan de patrouilles en vindt een verlaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Adolf Hitler zelf zou gekregen hebben.

Schitterend zwart-wit
Voor veel moderne filmkijkers zijn films in zwart-wit een flinke stap: ze doen oubollig en soms wat saai aan, in de ogen van deze kijkers. Keer op keer bewijzen moderne zwart-witfilms echter het tegendeel. Klassiekers als Schindler's List en The Artist zijn het bekijken meer dan waard, maar ook minder bekende films als Der Hauptmann zijn om van te smullen. Het zwart-witte camerawerk zorgt voor schitterende beelden die in hun bleke uitstraling diepe indruk maken. Zeker bij films over de Tweede Wereldoorlog werkt de keuze voor zwart-wit uitstekend.

Der Hauptmann (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op donderdag 16 juli om 21.25 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig oorlogsdrama Der Hauptmann zie je donderdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV