Docuserie De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis start dinsdag op NPO 2

Docuserie De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis start dinsdag op NPO 2
Onthullend kijkje bij de Britse royals

Kijktip :

Vanaf dinsdag 21 juli is de onthullende documentaireserie De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis te zien op NPO 2. Zoals de titel al aangeeft krijgen we hierin een exclusief kijkje in de geschiedenis van de Britse royals. Het is een verhaal waar je mond soms bij openvalt.

Archiefmateriaal
De geweldige Netflix-serie The Crown gaf ons al een fraai inkijkje in het leven van de Windsors, maar hoewel die serie gebaseerd is op waargebeurde verhalen, bleef het bij fictie. Door middel van indrukwekkend archiefmateriaal en commentaar van deskundigen komt het leven van de Britse koninklijke familie in de docuserie De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis een stuk dichterbij.

Bijzondere weg
In de serie wordt de bijzondere weg die de Britse royals aflegden geschetst. Het is een weg vol bizarre wendingen: van de schokkende troonsafstand van Edward VIII tot de sprookjesachtige kroning van koningin Elizabeth. Uiteraard komt ook de tragische dood van de immens populaire prinses Diana aan bod, evenals de pracht en praal van de vele koninklijke huwelijken van de afgelopen jaren - zoals die van prins William en prins Harry.

De documentaireserie De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis is vanaf dinsdag 21 juli wekelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV