Prachtige documentaire Veearts Maaike maandag 27 juli te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Veearts Maaike maandag 27 juli te zien op NPO 2
Unieke kijk in boerenleven

Kijktip :

De landbouwsector staat de laatste tijd weer volop in de belangstelling dankzij de vele protesten die de boeren organiseren. Naast de boeren zelf zijn er nog tal van sectoren verbonden aan de landbouw, zoals de veeartsen. In de prachtige documentaire Veearts Maaike krijgen we een uniek kijkje in het boerenleven.

Docu Veearts Maaike gemist? Je kunt de hele uitzending terugkijken op Gids.tv.

Leven of dood
Het leven van veearts Maaike van den Berg is één grote rollercoasters, ondanks het feit dat het zich op het zo rustige Groningse platteland afspeelt. Ze raast van melkveehouder naar melkveehouder om de boeren bij te staan bij moeilijke bevallingen van koeien en samen met de boer neemt ze moeilijke beslissingen over leven en dood. Ze dwingt respect af met haar doortastendheid, lef en vakmanschap.

Vertegenwoordiger
Naast haar reguliere werk doet Maaike echter nog veel meer. Ze strijdt samen met boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik en is ook nog vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De documentaire Veearts Maaike schetst een beeld van de betekenis van de Europese en wereldpolitiek voor het werk van veehouders en veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

De documentaire Veearts Maaike is op maandag 27 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Veearts Maaike terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV