Geweldige actiefilm The Rock dinsdag te zien op Veronica

Geweldige actiefilm The Rock dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

De Amerikaanse filmregisseur Michael Bay wordt regelmatig verguisd, maar door de jaren heen heeft hij toch enkele klassiekers op zijn naam gezet. Van al zijn producties is The Rock waarschijnlijk de beste, mede dankzij de fantastische cast. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt The Rock streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
De legendarische legerheld Francis X. Hummel (gespeeld door Ed Harris) en zijn eersteklas team van soldaten gijzelen een groep toeristen op het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en eisen een losgeld van honderd miljoen dollar. Als ze dit bedrag niet krijgen, zullen ze dodelijke gifgasraketten op San Francisco afvuren. Expert op het gebied van chemische wapens Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) en John Patrick Mason (Sean Connery), de enige man die ooit levend van Alcatraz is ontsnapt, krijgen de moeilijke opdracht de stad te redden van de ondergang.

Acteertoppers
In tegenstelling tot diverse andere films kon regisseur Michael Bay voor The Rock wél beschikken over een oerdegelijk scenario, aangevuld met enkele acteertoppers. Veteraan Sean Connery is altijd een genot om naar te kijken en ook Nicolas Cage was in de periode waarin The Rock verscheen nog een grote Hollywoodster - een status die hij inmiddels behoorlijk kwijt lijkt te zijn. Ed Harris steelt echter de show met zijn heerlijke schurkenrol. De prima cast wordt aangevuld met onder anderen David Morse, William Forsythe, Michael Biehn en John C. McGinley.

Blockbusters
Regisseur Bay leverde met The Rock waarschijnlijk de beste film uit zijn wisselvallige carrière af. Vooral de laatste jaren lijkt hij zich vooral te focussen op hersenloze verhaaltjes vol zinloze explosies en geweld. Bay debuteerde in 1995 met de kaskraker Bad Boys en in de jaren daarna volgden meerdere blockbusters, zoals Armageddon (1998), Pearl Harbor (2001) en Transformers (2007). Na het succes van die laatste film maakte Bay nog een hele reeks Transformers-films, die vrijwel zonder uitzondering werden neergesabeld door de critici. Gelukkig hebben we The Rock nog om van te genieten.

The Rock (1996) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op dinsdag 28 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm The Rock dinsdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV