Actieklassieker The Terminator zie je vrijdag 31 juli op RTL 7

Actieklassieker The Terminator zie je vrijdag 31 juli op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

We wachten inmiddels al elf jaar op het vervolg van James Camerons megasucces Avatar, dat pas in 2022 wordt verwacht. Aan het begin van zijn carrière was hij een stuk actiever, met gemiddeld elke drie jaar een nieuwe film. Die carrière begon met de klassieker The Terminator, vrijdag te zien op RTL 7. Je kunt The Terminator streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
In de toekomst levert het geavanceerde computersysteem Skynet een hevige strijd tegen een kleine groep menselijke rebellen. Wanneer Skynet op het punt staat de oorlog te verliezen, stuurt het systeem een cyborg naar het verleden. Deze Terminator krijgt de opdracht de moeder van de toekomstige verzetsleider uit de weg te ruimen, zodat haar zoon nooit het levenslicht zal zien. Het verzet stuurt tegelijk een van zijn sterkste soldaten terug in de tijd om de vrouw te vinden en te beschermen. Een zenuwslopend kat-en-muisspel is het gevolg.

"I'll be back"
The Terminator sloeg in 1984 in als een bom. Regisseur James Cameron had hiervoor alleen de belabberde horrorfilm Piranha II: The Spawning (1982) gemaakt en wist voor een schijntje toch een fantastische science fiction-/actiefilm te maken. Dankzij The Terminator groeide ook hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger uit tot een internationale ster; ook hij had al eerder zijn intrede gemaakt in de filmwereld (en speelde onder meer in het redelijk populaire Conan the Barbarian), maar hiermee brak hij écht door. Niet in de laatste plaats dankzij zijn oneliners, zoals "I'll be back".

Vervolgen
En terugkomen, dat zou The Terminator ook doen. In 1991 verscheen het tweede deel, Terminator 2: Judgment Day, dat nóg beter en nóg succesvoller was. Klein detail: vanwege Schwarzeneggers veranderde status (hij was nu een grote Hollywoodster) was hij in die film niet meer de slechterik, maar juist de goede cyborg. Er verschenen nog diverse vervolgen, die allemaal niet zo goed waren als de eerste twee films. Jammer genoeg kon ook actrice Linda Hamilton nooit meer het niveau halen van die producties.

The Terminator (1984) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 31 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Actieklassieker The Terminator zie je vrijdag 31 juli op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier