Docuserie Cannabis over Johan van Laarhoven vanaf 30 september bij NPO 2

Docuserie Cannabis over Johan van Laarhoven vanaf 30 september bij NPO 2
Van Laarhoven zit in Thailand gevangenisstraf van 103 jaar uit

Nieuws :

De KRO-NCRV gaat binnenkort een nieuwe documentaireserie uitzenden, met de titel Cannabis. Vanaf woensdag 30 september is in zes afleveringen het verhaal van Johan van Laarhoven te zien, die in 2014 in Thailand tot 103 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor witwassen van drugsgeld.

Nederlandse overheid doet niets
Johan van Laarhoven is een Nederlandse coffeeshopondernemer, die inmiddels al jaren vastzit in Thailand. De Nederlandse overheid ziet dit als een Thaise zaak en doet verder niets, terwijl de omstandigheden waarin Van Laarhoven verkeert verschrikkelijk zijn. Familie, vrienden en advocaten doen al jaren er alles aan om Johan en zijn vrouw uit de 'hel van Bangkok' te bevrijden.

Wordt Nederland als voorbeeldige rechtsstaat ‘ontmaskerd’?
De serie Cannabis vertelt het heftige verhaal van Johan van Laarhoven tegen het licht van het Nederlands gedoogbeleid. Er worden uren archiefmateriaal en interviews met hoofdpersonen getoond, om een beeld te schetsen van de geschiedenis van het Nederlandse softdrugsbeleid en om de mythe van Nederland als voorbeeldige rechtsstaat te ‘ontmaskeren’.

De documentaireserie Cannabis wordt vanaf woensdag 30 september om 20.25 uur wekelijks op NPO 2 uitgezonden. Tegen die tijd kun je alle afleveringen van Cannabis terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie Cannabis over Johan van Laarhoven vanaf 30 september bij NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen