Noël van 't End is wereldkampioen judo onder de 90 kilo

Noël van 't End is wereldkampioen judo onder de 90 kilo

<em>Noël van 't End</em> is wereldkampioen judo onder de 90 kilo Op dit moment vinden in Tokio de wereldkampioenschappen judo plaats, waar uiteraard ook een aantal Nederlanders aan deelnemen. Vandaag werd het voorlopige hoogtepunt bereikt door Noël van 't End: hij werd wereldkampioen bij de mannen onder de 90 kilo. Anton GeesinkHet is een memorable prestatie van de judoka uit Houten, want hij treedt in de voetsporen van onder anderen Anton Geesink, die in 1961 en 1965 wereldkampioen werd. Ook Wim Ruska (1967, 1971), Dennis van der Geest (2005), Guillaume Elmont (2005) en Ruben Houkes (2007) wonnen ooit een gouden plak op het WK judo. Van 't End versloeg in de finale de Japanner Shoichiro Mukai. Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hierboven. Nederlandse ex-judoka Kim Akker overleden na gasexplosie Mexico Bekijk deze video » Deguchi haalt goud binnen voor Canada Bekijk deze video »
Sport :
Noël van 't End is wereldkampioen judo onder de 90 kilo

Op dit moment vinden in Tokio de wereldkampioenschappen judo plaats, waar uiteraard ook een aantal Nederlanders aan deelnemen. Vandaag werd het voorlopige hoogtepunt bereikt door Noël van 't End: hij werd wereldkampioen bij de mannen onder de 90 kilo.

Anton Geesink
Het is een memorable prestatie van de judoka uit Houten, want hij treedt in de voetsporen van onder anderen Anton Geesink, die in 1961 en 1965 wereldkampioen werd. Ook Wim Ruska (1967, 1971), Dennis van der Geest (2005), Guillaume Elmont (2005) en Ruben Houkes (2007) wonnen ooit een gouden plak op het WK judo. Van 't End versloeg in de finale de Japanner Shoichiro Mukai.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Noël van 't End is wereldkampioen judo onder de 90 kilo of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen