Robert Mugabe overleden, oud-president Zimbabwe werd 95 jaar

Robert Mugabe overleden, oud-president Zimbabwe werd 95 jaar

Robert Mugabe overleden, oud-president Zimbabwe werd 95 jaar Oud-president Robert Mugabe van Zimbabwe is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was al een geruime tijd ziek en overleed in een ziekenhuis in Singapore, waar hij regelmatig verbleef voor diverse medische handelingen. De laatste jaren leidde Mugabe een teruggetrokken leven. AftredenMugabe was van 1980 tot 2018 regeringsleider van Zimbabwe, eerst als premier en vanaf 1987 als president. In november 2017 dwongen zijn bondgenoten hem af te treden nadat hij probeerde zijn vrouw Grace als opvolger te positioneren. Hij was een van de langstzittende regeringsleiders van Afrika. Bekijk beelden over zijn overlijden van het AD hierboven. Bekijk ook Overlijden Anthoine Hubert: Hulpdiensten doen 'Lap of Honor' Bekijk deze video » Heftige beelden: Spaanse zangeres overlijdt na ontploffing op podium Bekijk deze video »
Nieuws :
Robert Mugabe overleden, oud-president Zimbabwe werd 95 jaar

Oud-president Robert Mugabe van Zimbabwe is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was al een geruime tijd ziek en overleed in een ziekenhuis in Singapore, waar hij regelmatig verbleef voor diverse medische handelingen. De laatste jaren leidde Mugabe een teruggetrokken leven.

Aftreden
Mugabe was van 1980 tot 2018 regeringsleider van Zimbabwe, eerst als premier en vanaf 1987 als president. In november 2017 dwongen zijn bondgenoten hem af te treden nadat hij probeerde zijn vrouw Grace als opvolger te positioneren. Hij was een van de langstzittende regeringsleiders van Afrika. Bekijk beelden over zijn overlijden van het AD hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Robert Mugabe overleden, oud-president Zimbabwe werd 95 jaar of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV