Documentaire De Schuldmachine gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire De Schuldmachine gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire De Schuldmachine gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over de manier waarop problematische schulden jongeren gevangenhoudt. JongvolwassenenAan de hand van de schulddossiers van drie jongvolwassenen uit Amsterdam-Zuidoost wordt duidelijk wat het belang is van een persoonlijke aanpak en wordt het verhaal achter de schulden verteld om jongeren te helpen hun toekomst weer in handen te nemen. VrijwilligerOnze gids in de schuldmachine is Willem Los, jarenlang manager debiteurenbeheer en sinds enkele jaren vrijwilliger bij ONSbank. Dat is een kunstenaarsinitiatief dat met een persoonlijk en artistiek leertraject en schuldrust jongeren een nieuw perspectief biedt op zichzelf en hun leefwereld om zelf oplossingsgericht aan hun toekomst te kunnen werken. DigitaliseringMet Willem ontdekken we hoe door de verregaande digitalisering in Nederland mensen anonieme BSN-nummers zijn geworden. Hoe makkelijk je gevangen raakt in een ondoorgrondelijk systeem waarmee de schuldenindustrie krankzinnig veel geld verdient, maar mensen steeds verder in de problemen komen. Koningin Máxima vraagt aandacht voor mensen met schulden Bekijk deze video »
Uitzending :
De Schuldmachine

Documentaire over de manier waarop problematische schulden jongeren gevangenhoudt.

Jongvolwassenen
Aan de hand van de schulddossiers van drie jongvolwassenen uit Amsterdam-Zuidoost wordt duidelijk wat het belang is van een persoonlijke aanpak en wordt het verhaal achter de schulden verteld om jongeren te helpen hun toekomst weer in handen te nemen.

Vrijwilliger
Onze gids in de schuldmachine is Willem Los, jarenlang manager debiteurenbeheer en sinds enkele jaren vrijwilliger bij ONSbank. Dat is een kunstenaarsinitiatief dat met een persoonlijk en artistiek leertraject en schuldrust jongeren een nieuw perspectief biedt op zichzelf en hun leefwereld om zelf oplossingsgericht aan hun toekomst te kunnen werken.

Digitalisering
Met Willem ontdekken we hoe door de verregaande digitalisering in Nederland mensen anonieme BSN-nummers zijn geworden. Hoe makkelijk je gevangen raakt in een ondoorgrondelijk systeem waarmee de schuldenindustrie krankzinnig veel geld verdient, maar mensen steeds verder in de problemen komen.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De Schuldmachine of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV