Oud-voetballer Fernando Ricksen overleden aan de gevolgen van ALS

Oud-voetballer Fernando Ricksen overleden aan de gevolgen van ALS

Oud-profvoetballer Fernando Ricksen, die in 2013 bekend maakte dat hij aan de spierziekte ALS leed, is vandaag overleden aan de gevolgen daarvan. Ricksen, die onder meer uitkwam voor AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg, is 43 jaar geworden.

Schokkende onthulling
Niemand was op de hoogte van Ricksens ziekte toen hij in 2013 aanschoof bij De wereld draait door. Daar merkte Matthijs van Nieuwkerk op dat Ricksen nogal moeilijk praatte, waarna de oud-voetballer vertelde dat hij sinds kort aan ALS leed. Dat was voor velen een schokkende onthulling; ook Van Nieuwkerk was even van zijn stuk gebracht, zoals hieronder te zien is.

Strijd
In de jaren daarna leverde Ricksen een verwoede, maar dappere strijd tegen de ziekte. Er werden meerdere initiatieven opgezet om ALS onder de aandacht te brengen. Helaas heeft Ricksen de strijd vandaag moeten opgeven. Zijn nabestaanden kunnen terugkijken op een prachtige carrière, waarin de voetballer ook twaalf keer uitkwam voor het Nederlands elftal.

Bekijk hieronder de beelden van een eerbetoon aan Fernando Ricksen door zijn oude club Glasgow Rangers.

Oud-voetballer <em>Fernando Ricksen</em> overleden aan de gevolgen van ALS Oud-profvoetballer Fernando Ricksen, die in 2013 bekend maakte dat hij aan de spierziekte ALS leed, is vandaag overleden aan de gevolgen daarvan. Ricksen, die onder meer uitkwam voor AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg, is 43 jaar geworden. Schokkende onthullingNiemand was op de hoogte van Ricksens ziekte toen hij in 2013 aanschoof bij De wereld draait door. Daar merkte Matthijs van Nieuwkerk op dat Ricksen nogal moeilijk praatte, waarna de oud-voetballer vertelde dat hij sinds kort aan ALS leed. Dat was voor velen een schokkende onthulling; ook Van Nieuwkerk was even van zijn stuk gebracht, zoals hieronder te zien is. Fernando Ricksen maakt bekend dat hij ALS heeft StrijdIn de jaren daarna leverde Ricksen een verwoede, maar dappere strijd tegen de ziekte. Er werden meerdere initiatieven opgezet om ALS onder de aandacht te brengen. Helaas heeft Ricksen de strijd vandaag moeten opgeven. Zijn nabestaanden kunnen terugkijken op een prachtige carrière, waarin de voetballer ook twaalf keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Bekijk hieronder de beelden van een eerbetoon aan Fernando Ricksen door zijn oude club Glasgow Rangers.
Nieuws :
Oud-voetballer Fernando Ricksen overleden aan de gevolgen van ALS
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oud-voetballer Fernando Ricksen overleden aan de gevolgen van ALS of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV