95% van Nederland wil zwarte piet. Slechts 5% wil roetveegpiet

95% van Nederland wil zwarte piet. Slechts 5% wil roetveegpiet

95% van Nederland wil <em>zwarte piet.</em> Slechts 5% wil roetveegpiet De discussie over wel of geen zwarte piet is nog lang niet voorbij, als we de beelden van Hart van Nederland mogen geloven. Het programma deed onderzoek naar de mening van Nederland en kwam tot een opvallend resultaat: slechts 5% heeft een voorkeur voor roetveegpiet. 95% blijft vasthouden aan een compleet zwarte piet. Leeuwarden gaat ook voor zwarte pietAlleen in de grote steden is er aanhang voor de nieuwe piet, de roetveegpiet, zo blijkt uit het onderzoek. Het programma sprak onder andere met de organisator van de Sinterklaasintocht in Leeuwarden. "Bij ons is hij zwart. Dat doen wij al jaren en wij gaan nu niet ineens, nu de NTR besluit roetpieten in te zetten, veranderen. We willen de discussie graag aan met iedereen maar we gaan voor zwart." Bekijk het fragment van Hart van Nederland hierboven. Bekijk ook het betreffende onderzoek van Hart van Nederland, vanaf 8min30 Bekijk ook Provincie Limburg hekelt roetveegpieten NTR: "Ze schrijven ons niet de wet voor" Bekijk deze video » André Hazes: "Ik ga met Monique en Dré op vakantie naar Bonaire" Bekijk deze video » Marieke Elsinga: "Ik ging als zwarte piet over de daken, midden in de nacht" Bekijk deze video »
Nieuws :
95% van Nederland wil zwarte piet. Slechts 5% wil roetveegpiet

De discussie over wel of geen zwarte piet is nog lang niet voorbij, als we de beelden van Hart van Nederland mogen geloven. Het programma deed onderzoek naar de mening van Nederland en kwam tot een opvallend resultaat: slechts 5% heeft een voorkeur voor roetveegpiet. 95% blijft vasthouden aan een compleet zwarte piet.

Leeuwarden gaat ook voor zwarte piet
Alleen in de grote steden is er aanhang voor de nieuwe piet, de roetveegpiet, zo blijkt uit het onderzoek. Het programma sprak onder andere met de organisator van de Sinterklaasintocht in Leeuwarden. "Bij ons is hij zwart. Dat doen wij al jaren en wij gaan nu niet ineens, nu de NTR besluit roetpieten in te zetten, veranderen. We willen de discussie graag aan met iedereen maar we gaan voor zwart." Bekijk het fragment van Hart van Nederland hierboven.

Bekijk ook het betreffende onderzoek van Hart van Nederland, vanaf 8min30Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op 95% van Nederland wil zwarte piet. Slechts 5% wil roetveegpiet of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV