Extra uitzending De slag om Libanon gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Extra uitzending De slag om Libanon gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Extra uitzending De slag om Libanon gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een half jaar na zijn tweeluik over Libanon komt Danny Ghosen met een actueel en meeslepend vervolg. In dit deel van De Slag om Libanon is hij terug in zijn geboorteland dat de afgelopen weken volledig is platgelegd en het toneel is van massale protesten tegen de zittende regering. StromingenIn het eerder uitgezonden tweeluik liet Danny zien dat de verschillen tussen de religieuze/politieke stromingen het land gevangen houden en dat de levens van normale mensen stil staan. Schouder aan schouderNu lijkt de vlam in de pan geslagen. En hoe. Mensen laten massaal hun stem horen, zonder dat ze zich geremd lijken te voelen door hun politieke leiders en religieuze stromingen. Soennieten, Christenen, Sjiieten, Druzen en andere groeperingen zijn verenigd achter de Libanese vlag en staan schouder aan schouder op de barricades. OpstandDanny Ghosen spreekt de mensen die midden in deze opstand staan en vraagt zich af hoe het kan dat de verschillen er nu opeens niet toe lijken te doen. Ook gaat hij in gesprek met oude bekenden uit de documentaire. Onderwijsstaking: Leraren gaan los op Dam in Amsterdam Bekijk deze video » Thierry Baudet haalt uit naar leraren: "Er moet een cultuuromslag plaatsvinden" Bekijk deze video »
Uitzending :
De slag om Libanon

Een half jaar na zijn tweeluik over Libanon komt Danny Ghosen met een actueel en meeslepend vervolg. In dit deel van De Slag om Libanon is hij terug in zijn geboorteland dat de afgelopen weken volledig is platgelegd en het toneel is van massale protesten tegen de zittende regering.

Stromingen
In het eerder uitgezonden tweeluik liet Danny zien dat de verschillen tussen de religieuze/politieke stromingen het land gevangen houden en dat de levens van normale mensen stil staan.

Schouder aan schouder
Nu lijkt de vlam in de pan geslagen. En hoe. Mensen laten massaal hun stem horen, zonder dat ze zich geremd lijken te voelen door hun politieke leiders en religieuze stromingen. Soennieten, Christenen, Sjiieten, Druzen en andere groeperingen zijn verenigd achter de Libanese vlag en staan schouder aan schouder op de barricades.

Opstand
Danny Ghosen spreekt de mensen die midden in deze opstand staan en vraagt zich af hoe het kan dat de verschillen er nu opeens niet toe lijken te doen. Ook gaat hij in gesprek met oude bekenden uit de documentaire.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De slag om Libanon of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV