Nederlandse arts overleden aan lassavirus: "Een ander besmette arts ligt momenteel in een afgesloten kamer in Utrecht"

Nederlandse arts overleden aan lassavirus: "Een ander besmette arts ligt momenteel in een afgesloten kamer in Utrecht"

<em>Nederlandse arts</em> overleden aan <em>lassavirus</em>: &quot;Een ander besmette arts ligt momenteel in een afgesloten kamer in Utrecht&quot; Een Nederlandse arts heeft tijdens zijn werk in Afrika als tropenarts het lassavirus opgelopen en is in Nederland overleden. Het lassavirus wordt verspreid door knaagdieren. De ziekte is vernoemd naar de plaats Lassa in Nigeria. Daar werd de ziekte in 1969 ontdekt. Je kunt het virus bij je dragen, zonder er last van te hebben. Afgesloten ruimte in het ziekenhuisAcht op de tien mensen voelt helemaal niks van het virus, anderen hebben last van koorts en/of diaree. 1 op de 50 besmette patiënten overlijdt aan het virus. Naast de Nederlandse arts, die overleden is, is er nog een andere Nederlandse arts met het lassavirus. Hij ligt in een afgesloten kamer in een ziekenhuis in Utrecht. Bekijk hierboven de Instagram video van Nos-stories voor meer informatie over dit dodelijke virus. Taxichauffeur overleden na ernstig ongeluk in Amsterdam Bekijk deze video » Vreselijke botsing auto en lijnbus: 7 gewonden Bekijk deze video » Fred van Leer ligt met heftige ontsteking in het ziekenhuis: "Hoop dat het snel beter gaat" Bekijk deze video »

Een Nederlandse arts heeft tijdens zijn werk in Afrika als tropenarts het lassavirus opgelopen en is in Nederland overleden. Het lassavirus wordt verspreid door knaagdieren. De ziekte is vernoemd naar de plaats Lassa in Nigeria. Daar werd de ziekte in 1969 ontdekt. Je kunt het virus bij je dragen, zonder er last van te hebben.

Afgesloten ruimte in het ziekenhuis
Acht op de tien mensen voelt helemaal niks van het virus, anderen hebben last van koorts en/of diaree. 1 op de 50 besmette patiënten overlijdt aan het virus. Naast de Nederlandse arts, die overleden is, is er nog een andere Nederlandse arts met het lassavirus. Hij ligt in een afgesloten kamer in een ziekenhuis in Utrecht.

Bekijk hierboven de Instagram video van Nos-stories voor meer informatie over dit dodelijke virus.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nederlandse arts overleden aan lassavirus: "Een ander besmette arts ligt momenteel in een afgesloten kamer in Utrecht" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV