Documentaire Roes gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire Roes gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Documentaire Roes gemist? Bekijk hier de hele uitzending Samen met mensen die net als hij van gezelligheid en een drankje houden, stopt filmmaker Leo de Boer in de documentaire 'Roes' één maand met het drinken van alcohol. BorrelsIn december en januari proosten we wat af met elkaar. Tijdens de talloze borrels en nieuwjaarsrecepties staan de glazen wijn, bier en champagne voor het grijpen. En eigenlijk is er altijd wel een reden voor een drankje. AsociaalOok voor Leo de Boer is de fles een gezellige huisvriend geworden, of in zijn geval het kartonnen wijnpak en de jerrycan met whisky. In gezelschap wordt het bijna als asociaal ervaren als je niet gewoon een glaasje meedrinkt. Tegelijkertijd is het officiële gezondheidsadvies nul glazen. Is er een tussenweg mogelijk? OntkenningsmechanismeSamen met een groep gezelligheidsdrinkers besluit Leo een maand lang de alcohol te laten staan. Om te ervaren hoe makkelijk of moeilijk dat is - en waardoor dat komt. Wat is toch het ontkenningsmechanisme waardoor we 'gezellig' blijven drinken terwijl we weten dat het niet goed voor ons is? Frits Wester verlaat 13 kilo lichter de afkickkliniek Bekijk deze video » Bonnie St. Claire: "Ik was ineens klaar met alcohol" Bekijk deze video »
Uitzending :
Roes

Samen met mensen die net als hij van gezelligheid en een drankje houden, stopt filmmaker Leo de Boer in de documentaire 'Roes' één maand met het drinken van alcohol.

Borrels
In december en januari proosten we wat af met elkaar. Tijdens de talloze borrels en nieuwjaarsrecepties staan de glazen wijn, bier en champagne voor het grijpen. En eigenlijk is er altijd wel een reden voor een drankje.

Asociaal
Ook voor Leo de Boer is de fles een gezellige huisvriend geworden, of in zijn geval het kartonnen wijnpak en de jerrycan met whisky. In gezelschap wordt het bijna als asociaal ervaren als je niet gewoon een glaasje meedrinkt. Tegelijkertijd is het officiële gezondheidsadvies nul glazen. Is er een tussenweg mogelijk?

Ontkenningsmechanisme
Samen met een groep gezelligheidsdrinkers besluit Leo een maand lang de alcohol te laten staan. Om te ervaren hoe makkelijk of moeilijk dat is - en waardoor dat komt. Wat is toch het ontkenningsmechanisme waardoor we 'gezellig' blijven drinken terwijl we weten dat het niet goed voor ons is?

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Roes of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV