Oorlogsfilm 1917 wint belangrijkste prijzen bij Golden Globes

Oorlogsfilm 1917 wint belangrijkste prijzen bij Golden Globes

Oorlogsfilm <em>1917</em> wint belangrijkste prijzen bij <em>Golden Globes</em> In de nacht van 5 op 6 januari werden in Los Angeles voor de 77ste keer de Golden Globe Awards uitgereikt. Tijdens de ceremonie werden de beste films en series van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet, en dat leverde enkele verrassingen op. Zo won de oorlogsfilm 1917 de belangrijkste filmprijzen. Quentin Tarantino1917 won namelijk voor beste dramafilm en beste regie (Sam Mendes), waar veel mensen prijzen voor The Irishman hadden verwacht. Ook Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood werd veelvuldig bekroond: de film won prijzen voor beste film - musical of comedy, beste mannelijke bijrol en beste scenario. Bekijk het overzicht met alle Golden Globe-winnaars hier. Elton JohnEen andere opvallende winnaar was muzieklegende Elton John, die samen met zijn schrijfpartner Bernie Taupin de prijs voor beste originele liedje won voor het nummer 'I'm Gonna Love Me Again', uit de film Rocketman. Op tv-gebied werden onder meer de populaire series Chernobyl, Fleabag en The Crown bekroond met enkele belangrijke prijzen. De film 1917 is vanaf donderdag 9 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de hoogtepunten van de Golden Globes-uitreiking hierboven. Trailer Rocketman Bekijk deze trailer » Trailer The Irishman Bekijk deze trailer » Trailer Once Upon a Time in Hollywood Bekijk deze trailer » Trailer 1917 Bekijk deze trailer »
Film :
Oorlogsfilm 1917 wint belangrijkste prijzen bij Golden Globes

In de nacht van 5 op 6 januari werden in Los Angeles voor de 77ste keer de Golden Globe Awards uitgereikt. Tijdens de ceremonie werden de beste films en series van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet, en dat leverde enkele verrassingen op. Zo won de oorlogsfilm 1917 de belangrijkste filmprijzen.

Quentin Tarantino
1917 won namelijk voor beste dramafilm en beste regie (Sam Mendes), waar veel mensen prijzen voor The Irishman hadden verwacht. Ook Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood werd veelvuldig bekroond: de film won prijzen voor beste film - musical of comedy, beste mannelijke bijrol en beste scenario.

Bekijk het overzicht met alle Golden Globe-winnaars hier.

Elton John
Een andere opvallende winnaar was muzieklegende Elton John, die samen met zijn schrijfpartner Bernie Taupin de prijs voor beste originele liedje won voor het nummer 'I'm Gonna Love Me Again', uit de film Rocketman. Op tv-gebied werden onder meer de populaire series Chernobyl, Fleabag en The Crown bekroond met enkele belangrijke prijzen.

De film 1917 is vanaf donderdag 9 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de hoogtepunten van de Golden Globes-uitreiking hierboven.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Oorlogsfilm 1917 wint belangrijkste prijzen bij Golden Globes of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV