Docu Door de ogen van Arna gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Door de ogen van Arna gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Door de ogen van Arna

Docu Door de ogen van Arna gemist? Bekijk hier de hele uitzending De jonge Bosnisch-Nederlandse architecte Arna Mačkić bouwt vanuit een ideaal: een inclusieve samenleving. Ze ontvangt een reeks prijzen, houdt overal lezingen, maar wanneer ze haar visie probeert te realiseren, stuit ze op tegenwerking van de gevestigde orde. Tomeloze energieDoor steeds dieper te graven in haar persoonlijke oorlogsverleden wordt voelbaar waar Arna's tomeloze energie om haar ideaal te verwezenlijken vandaan komt. Documentairemakers Frederick Mansell en Laurens Samsom volgden architecte Arna Mačkić drie jaar op de voet. Hechte gemeenschapBegin jaren 90 ontvlucht ze met haar familie de Joegoslavië-oorlog. Met de herinneringen en trauma's in het achterhoofd begint de familie Mačkić in Zoetermeer een nieuw bestaan. Het leidt bij de kleine Arna tot de drang om van een samenleving een hechte gemeenschap te maken, waar groepen mensen niet worden buitengesloten en er letterlijk ruimte wordt geboden aan iedereen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De jonge Bosnisch-Nederlandse architecte Arna Mačkić bouwt vanuit een ideaal: een inclusieve samenleving. Ze ontvangt een reeks prijzen, houdt overal lezingen, maar wanneer ze haar visie probeert te realiseren, stuit ze op tegenwerking van de gevestigde orde.

Tomeloze energie
Door steeds dieper te graven in haar persoonlijke oorlogsverleden wordt voelbaar waar Arna's tomeloze energie om haar ideaal te verwezenlijken vandaan komt. Documentairemakers Frederick Mansell en Laurens Samsom volgden architecte Arna Mačkić drie jaar op de voet.

Hechte gemeenschap
Begin jaren 90 ontvlucht ze met haar familie de Joegoslavië-oorlog. Met de herinneringen en trauma's in het achterhoofd begint de familie Mačkić in Zoetermeer een nieuw bestaan. Het leidt bij de kleine Arna tot de drang om van een samenleving een hechte gemeenschap te maken, waar groepen mensen niet worden buitengesloten en er letterlijk ruimte wordt geboden aan iedereen.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Door de ogen van Arna gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV