Blackout Tuesday: BN'ers tonen solidariteit met donkere gemeenschap en gaan 'op zwart'

Blackout Tuesday: BN'ers tonen solidariteit met donkere gemeenschap en gaan 'op zwart'

Op de social media-pagina's van sommige BN'ers is vandaag, dinsdag 2juni, niet veel te zien. Velen van hen gaan namelijk 'op zwart' vanwege de 'Blackout Tuesday' die in het leven is geroepen...

Wereldwijde actie
'Blackout Tuesday' is een wereldwijde actiedag waarop de entertainmentindustrie solidariteit wil tonen met de zwarte gemeenschap. Onder anderen Wolter Kroes, Paul de Leeuw, Elise Schaap, Jeangu Macrooy, Jandino Asporaat, Ilse DeLange, Humberto Tan en Giel Beelen tonen zich solidair.

Geweldadige dood George Floyd
'Blackout Tuesday' werd opgezet na de gewelddadige dood vorige week van George Floyd. De zwarte man overleed in Minneapolis na hardhandig politieoptreden. De dood van Floyd leidde tot grote protesten en talrijke onlusten en plunderingen in heel de VS. Ook beroemdheden gingen de straat op om te protesteren.

Jandino: "Wij gaan bouwen"
Ook Jandino deelt een zwart beeld. Zijn profielfoto van Instagram ziet zelfs zwart. Maar de comedian blijft positief. Diezelfde dinsdag deelt hij een foto van hem en zijn zoontje en schrijft erbij: "Rise Up. Toen Elijah 6 jaar was, zei ik tegen hem, wij gaan samen een imperium bouwen. Nadat ik had uitgelegd wat een imperium precies was, vroeg hij mij, waar gaan we een imperium bouwen papa... Klim op mijn schouders en ik laat je zien waar wij gaan bouwen", aldus Jandino.

Demonstrerende Doutzen Kroes op de Dam
Bij het protest maandag 1 juni op de Dam in Amsterdam waren verschillende BN'ers aanwezig, onder anderen Doutzen Kroes en Georgina Verbaan deden mee aan de demonstratie.

Bekijk hieronder een Shownieuws-fragment van de protesten op de Dam.

Blackout Tuesday: <em>BN'ers</em> tonen <em>solidariteit</em> met <em>donkere gemeenschap</em> en gaan 'op zwart' Op de social media-pagina's van sommige BN'ers is vandaag, dinsdag 2juni, niet veel te zien. Velen van hen gaan namelijk 'op zwart' vanwege de 'Blackout Tuesday' die in het leven is geroepen... Wereldwijde actie'Blackout Tuesday' is een wereldwijde actiedag waarop de entertainmentindustrie solidariteit wil tonen met de zwarte gemeenschap. Onder anderen Wolter Kroes, Paul de Leeuw, Elise Schaap, Jeangu Macrooy, Jandino Asporaat, Ilse DeLange, Humberto Tan en Giel Beelen tonen zich solidair. View this post on Instagram A post shared by wolter Kroes (@wolter_kroes) Geweldadige dood George Floyd'Blackout Tuesday' werd opgezet na de gewelddadige dood vorige week van George Floyd. De zwarte man overleed in Minneapolis na hardhandig politieoptreden. De dood van Floyd leidde tot grote protesten en talrijke onlusten en plunderingen in heel de VS. Ook beroemdheden gingen de straat op om te protesteren. Zien: dood van George Floyd leidt tot massale protesten in Minneapolis Bekijk deze video » Jandino: "Wij gaan bouwen"Ook Jandino deelt een zwart beeld. Zijn profielfoto van Instagram ziet zelfs zwart. Maar de comedian blijft positief. Diezelfde dinsdag deelt hij een foto van hem en zijn zoontje en schrijft erbij: "Rise Up. Toen Elijah 6 jaar was, zei ik tegen hem, wij gaan samen een imperium bouwen. Nadat ik had uitgelegd wat een imperium precies was, vroeg hij mij, waar gaan we een imperium bouwen papa... Klim op mijn schouders en ik laat je zien waar wij gaan bouwen", aldus Jandino. View this post on Instagram A post shared by Jandino (@jandinoasporaat) Demonstrerende Doutzen Kroes op de DamBij het protest maandag 1 juni op de Dam in Amsterdam waren verschillende BN'ers aanwezig, onder anderen Doutzen Kroes en Georgina Verbaan deden mee aan de demonstratie. Zien: Nederland kritisch op demonsterende Doutzen Kroes op de dam: "Dom" Bekijk deze video » Bekijk hieronder een Shownieuws-fragment van de protesten op de Dam.
Entertainment :
Blackout Tuesday: BN'ers tonen solidariteit met donkere gemeenschap en gaan 'op zwart'

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Blackout Tuesday: BN'ers tonen solidariteit met donkere gemeenschap en gaan 'op zwart' of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier