Vaderschapsverlof vanaf 1 juli 2020: Vaders vertellen mooiste vader-moment (video)

Vaderschapsverlof vanaf 1 juli 2020: Vaders vertellen mooiste vader-moment (video)

Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, krijgen papa's vaderschapsverlof. Eerst kreeg alleen de vrouw een lang geboorteverlof, maar nu mogen ook de vaders thuis blijven na de geboorte van hun kindje!

Vijf weken vaderschapsverlof
Om precies te zijn mogen de papa's nu 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) thuis zijn. Voor 1 juli 2020 was dit een week. Zij moeten het aanvullend geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind, en dienen eerst het geboorteverlof van 1 week hebben opgenomen. Vaders zullen hier hartstikke blij mee zijn en de moeders kunnen ook een helpende hand gebruiken: "60% van de vaders zou meer tijd met hun kinderen willen doorbrengen, maar denkt dat dit financieel niet haalbaar is", aldus Women INC. "Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV", meldt Rijksoverheid.

De vaders in de onderstaande video van Women INC vertellen over hun favoriete vader-moment.

<em>Vaderschapsverlof</em> vanaf 1 juli 2020: Vaders vertellen mooiste <em>vader-moment</em> (video) Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, krijgen papa's vaderschapsverlof. Eerst kreeg alleen de vrouw een lang geboorteverlof, maar nu mogen ook de vaders thuis blijven na de geboorte van hun kindje! Vijf weken vaderschapsverlofOm precies te zijn mogen de papa's nu 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) thuis zijn. Voor 1 juli 2020 was dit een week. Zij moeten het aanvullend geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind, en dienen eerst het geboorteverlof van 1 week hebben opgenomen. Vaders zullen hier hartstikke blij mee zijn en de moeders kunnen ook een helpende hand gebruiken: "60% van de vaders zou meer tijd met hun kinderen willen doorbrengen, maar denkt dat dit financieel niet haalbaar is", aldus Women INC. "Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV", meldt Rijksoverheid. De vaders in de onderstaande video van Women INC vertellen over hun favoriete vader-moment. Bekijk ook Zien: Waylon geeft 'wonder kusjes' aan dochtertje Teddy Bekijk deze video » Zien: Waylon en Bibi Breijman geven dochtertje Teddy muzikale opvoeding Bekijk deze video »
Nieuws :
Vaderschapsverlof vanaf 1 juli 2020: Vaders vertellen mooiste vader-moment (video)


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vaderschapsverlof vanaf 1 juli 2020: Vaders vertellen mooiste vader-moment (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV