Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat gemist? Bekijk hier de hele uitzending 25 jaar na de val van de moslimenclave Srebrenica in Bosnië spreekt journalist en historicus Coen Verbraak met negen betrokken Dutchbatters, onder wie bataljonscommandant Thom Karremans. De afleveringen zijn deze week op maandag, dinsdag en woensdag om 20:35 uur op NPO 2. VN-missieHet Nederlandse bataljon Dutchbat ondersteunde toentertijd een VN-missie om de strijdende partijen uit elkaar te houden, maar kon niet verhinderen dat duizenden moslimmannen door Bosnisch-Servische troepen werden vermoord. ImpactVerbraak blikt met hen terug op de dramatische gebeurtenissen van toen, en op de impact ervan op hun verdere leven. NagesprekDirect na de laatste uitzending op woensdag 8 juli praat presentator Özcan Akyol live na over het drieluik, in aanwezigheid van Coen Verbraak en twee oud-Dutchbatters uit de documentaire.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

25 jaar na de val van de moslimenclave Srebrenica in Bosnië spreekt journalist en historicus Coen Verbraak met negen betrokken Dutchbatters, onder wie bataljonscommandant Thom Karremans. De afleveringen zijn deze week op maandag, dinsdag en woensdag om 20:35 uur op NPO 2.

VN-missie
Het Nederlandse bataljon Dutchbat ondersteunde toentertijd een VN-missie om de strijdende partijen uit elkaar te houden, maar kon niet verhinderen dat duizenden moslimmannen door Bosnisch-Servische troepen werden vermoord.

Impact
Verbraak blikt met hen terug op de dramatische gebeurtenissen van toen, en op de impact ervan op hun verdere leven.

Nagesprek
Direct na de laatste uitzending op woensdag 8 juli praat presentator Özcan Akyol live na over het drieluik, in aanwezigheid van Coen Verbraak en twee oud-Dutchbatters uit de documentaire.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV