Docu Uitgewoond: Achter gesloten deuren gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Uitgewoond: Achter gesloten deuren gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Uitgewoond: Achter gesloten deuren gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een indringende documentaire over lief en leed van een aantal ouderen rond de 100 jaar, in een verpleeghuis ten tijde van de coronacrisis. Thema'sBehalve over de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis in hun levens raakt 'Achter gesloten deuren' aan thema's die de recente ontwikkelingen ver overstijgen, van euthanasie tot zelfredzaamheid, en van mantelzorg tot onverwerkte oorlogstrauma’s. VerzorgingshuisDe documentaire is het vervolg op de zeer goed ontvangen serie Uitgewoond. Voor die serie volgde regisseur Marijke Schonewille bijna een jaar lang met haar mobiele telefoon het wel en wee van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis De Drie Hoven in Amsterdam. Een aantal hoofdpersonen uit de serie overleed tijdens de opnameperiode, de anderen verhuisden naar verschillende locaties in de stad. Broze bestaanIn het vervolg 'Uitgewoond: Achter gesloten deuren' zien we hoe het de bewoners, allen rond de honderd jaar, sindsdien is vergaan en hoe hun toch al broze bestaan door de coronacrisis nog ingrijpender verandert, met alle gevolgen van dien. Op1: hartverscheurend verhaal van Marlene van der Kooi over moeder in verzorgingstehuis Bekijk deze video » Op1: Hugo de Jonge over sluiting verpleeghuizen om ouderen te beschermen Bekijk deze video » Nieuwsuur: Inge nam dementerende moeder weken in huis uit angst voor coronavirus Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Een indringende documentaire over lief en leed van een aantal ouderen rond de 100 jaar, in een verpleeghuis ten tijde van de coronacrisis.

Thema's
Behalve over de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis in hun levens raakt 'Achter gesloten deuren' aan thema's die de recente ontwikkelingen ver overstijgen, van euthanasie tot zelfredzaamheid, en van mantelzorg tot onverwerkte oorlogstrauma’s.

Verzorgingshuis
De documentaire is het vervolg op de zeer goed ontvangen serie Uitgewoond. Voor die serie volgde regisseur Marijke Schonewille bijna een jaar lang met haar mobiele telefoon het wel en wee van de hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuis De Drie Hoven in Amsterdam. Een aantal hoofdpersonen uit de serie overleed tijdens de opnameperiode, de anderen verhuisden naar verschillende locaties in de stad.

Broze bestaan
In het vervolg 'Uitgewoond: Achter gesloten deuren' zien we hoe het de bewoners, allen rond de honderd jaar, sindsdien is vergaan en hoe hun toch al broze bestaan door de coronacrisis nog ingrijpender verandert, met alle gevolgen van dien.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Uitgewoond: Achter gesloten deuren gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV