Nieuwsuur: richtlijnen RIVM in ouderenzorg zorgden voor gevaar (video)

Nieuwsuur: richtlijnen RIVM in ouderenzorg zorgden voor gevaar (video)

Nieuwsuur heeft onderzoek gedaan naar de richtlijnen van het RIVM voor de ouderenzorg tijdens de coronacrisis. Veel medewerkers en bestuurders uit de ouderenzorg hebben geklaagd over deze richtlijnen en er blijkt ook nauwelijks wetenschappelijke onderbouwing voor deze richtlijnen te zijn.

Personeel en ouderen in gevaar gebracht
Er werd door het RIVM aangegeven dat het dragen van beschermende kleding en mondkapjes vaak niet nodig was. Hierdoor zijn volgens de medewerkers veel ouderen besmet geraakt en overleden. Voor het onderzoek dook Nieuwsuur in de richtlijnen die het RIVM destijds aan het zorgpersoneel voorschreef, zocht uit waar deze richtlijnen op gebaseerd waren en sprak met medewerkers uit de ouderenzorg. Die kijken over het algemeen met spijt terug op de afgelopen periode, omdat ze zichzelf en de ouderen en gevaar hebben gebracht.

Bekijk de video van Nieuwsuur over de RIVM-richtlijnen in de ouderenzorg hieronder.

<em>Nieuwsuur</em>: richtlijnen <em>RIVM</em> in ouderenzorg zorgden voor gevaar (video) Nieuwsuur heeft onderzoek gedaan naar de richtlijnen van het RIVM voor de ouderenzorg tijdens de coronacrisis. Veel medewerkers en bestuurders uit de ouderenzorg hebben geklaagd over deze richtlijnen en er blijkt ook nauwelijks wetenschappelijke onderbouwing voor deze richtlijnen te zijn. Personeel en ouderen in gevaar gebrachtEr werd door het RIVM aangegeven dat het dragen van beschermende kleding en mondkapjes vaak niet nodig was. Hierdoor zijn volgens de medewerkers veel ouderen besmet geraakt en overleden. Voor het onderzoek dook Nieuwsuur in de richtlijnen die het RIVM destijds aan het zorgpersoneel voorschreef, zocht uit waar deze richtlijnen op gebaseerd waren en sprak met medewerkers uit de ouderenzorg. Die kijken over het algemeen met spijt terug op de afgelopen periode, omdat ze zichzelf en de ouderen en gevaar hebben gebracht. Bekijk de video van Nieuwsuur over de RIVM-richtlijnen in de ouderenzorg hieronder. Nieuw Zeer: Els gelooft het RIVM niet Bekijk deze video » KNVB lanceert coronarichtlijnen betaald voetbal: "Veel lege stoeltjes" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Nieuwsuur: richtlijnen RIVM in ouderenzorg zorgden voor gevaar (video)

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwsuur: richtlijnen RIVM in ouderenzorg zorgden voor gevaar (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV