2Doc: Klanken van Oorsprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Klanken van Oorsprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Klanken van Oorsprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending Veel artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond speelden na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de Nederlandse popmuziek. Deze documentaire toont hun verhaal. GedwongenSamen met meer dan 350 duizend andere Indische Nederlanders moesten deze artiesten tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Liesbeth ListEenmaal in Nederland kregen Nederlands-Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock-'n-roll-muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. OverlevenDeze muzikale documentaire gaat over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de Nederlandse popmuziek. Het is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden en de herkomst van de geportretteerden. Bekijk de hele musical Liesbeth over het leven van Liesbeth List Bekijk deze video » Maribelle eert Sandra Reemer in Beste Zangers Songfestival met 'The Party's Over' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Veel artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond speelden na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de Nederlandse popmuziek. Deze documentaire toont hun verhaal.

Gedwongen
Samen met meer dan 350 duizend andere Indische Nederlanders moesten deze artiesten tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Liesbeth List
Eenmaal in Nederland kregen Nederlands-Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock-'n-roll-muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore.

Overleven
Deze muzikale documentaire gaat over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de Nederlandse popmuziek. Het is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden en de herkomst van de geportretteerden.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: Klanken van Oorsprong gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen