Docu How to steal a country gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu How to steal a country gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu How to steal a country gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire 'How to Steal a Country' wordt gereconstrueerd hoe de #Gupta-leaks tot stand kwamen. Hierin bewezen onderzoeksjournalisten namelijk dat de Zuid-Afrikaanse overheid in feite niet meer in de handen van oud-president Jacob Zuma lag, maar in die van de rijke, Indiase Gupta-familie. CorruptieDe Indiase familie Gupta wist met hulp van politieke connecties, de opbrengsten van heel Zuid-Afrika toe te eigenen. Deze grove vorm van corruptie vormde een fundamentele bedreiging voor de jonge, prille democratie in Zuid-Afrika. OnderzoeksjournalistenIn How to Steal a Country reconstrueren regisseurs Rehad Desai en Mark Kaplan samen met onderzoeksjournalisten, politici en mensenrechtenactivisten hoe zij langzaam maar zeker op het spoor van deze grootschalige corruptie kwamen. BelangenverstrengelingDe documentaire geeft niet alleen een ontluisterend beeld van de recente geschiedenis van Zuid-Afrika, maar het laat ook zien dat de wereldwijde trend van steeds verdere belangenverstrengeling tussen bedrijfsleven en overheid een bedreiging kan vormen voor de democratie. Bekijk trailer Dirty Money seizoen 2 (vanaf 11 maart op Netflix) Bekijk deze video » Beau gemist? Richard de Mos ontkent aantijgingen deelname criminele organisaties Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de documentaire 'How to Steal a Country' wordt gereconstrueerd hoe de #Gupta-leaks tot stand kwamen. Hierin bewezen onderzoeksjournalisten namelijk dat de Zuid-Afrikaanse overheid in feite niet meer in de handen van oud-president Jacob Zuma lag, maar in die van de rijke, Indiase Gupta-familie.

Corruptie
De Indiase familie Gupta wist met hulp van politieke connecties, de opbrengsten van heel Zuid-Afrika toe te eigenen. Deze grove vorm van corruptie vormde een fundamentele bedreiging voor de jonge, prille democratie in Zuid-Afrika.

Onderzoeksjournalisten
In How to Steal a Country reconstrueren regisseurs Rehad Desai en Mark Kaplan samen met onderzoeksjournalisten, politici en mensenrechtenactivisten hoe zij langzaam maar zeker op het spoor van deze grootschalige corruptie kwamen.

Belangenverstrengeling
De documentaire geeft niet alleen een ontluisterend beeld van de recente geschiedenis van Zuid-Afrika, maar het laat ook zien dat de wereldwijde trend van steeds verdere belangenverstrengeling tussen bedrijfsleven en overheid een bedreiging kan vormen voor de democratie.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu How to steal a country gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen