Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Jane Fonda, actrice en activist

Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over filmster, politiek activiste, aerobics-goeroe en zakenvrouw Jane Fonda, die een icoon van het echt Amerikaanse Hollywood was. Dochter-vanCoach Lee Strassberg van de New Yorkse Actors Studio onderkent als eerste het acteertalent van Henry Fonda's dochter Jane, die in Walk on the Wild Side (1962) laat zien dat ze niet alleen maar de dochter-van is. VietnamMet de Franse regisseur Roger Vadim, haar eerste echtgenoot, maakt ze Barbarella. In Parijs sluit ze zich aan bij de protesten van 1968 tegen het Amerikaanse imperialisme en de oorlog in Vietnam. Haar rol in de film 'They shoot horses, don't they?' zet haar op het pad van een krachtig protest tegen president Nixon. OscarHaar rol als prostituee in Alan Paluka's Klute (1972) levert haar een eerste Oscar op. Ze blijft politiek actief, ook voor haar tweede man, de linkse intellectueel Tom Hayden. Haar derde huwelijk in 1991 met Ted Turner, mediamagnaat en oprichter van CNN, eindigt na tien jaar. ActivistischFilmfragmenten en archiefbeelden tonen haar veelzijdigheid en hoe ze zichzelf altijd trouw is gebleven, activistisch tot de dag van vandaag. Oktober 2019 nog wordt ze gearresteerd als ze voor het Capitool in Washinton voor een beter klimaatbeleid demonsteert.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Documentaire over filmster, politiek activiste, aerobics-goeroe en zakenvrouw Jane Fonda, die een icoon van het echt Amerikaanse Hollywood was.

Dochter-van
Coach Lee Strassberg van de New Yorkse Actors Studio onderkent als eerste het acteertalent van Henry Fonda's dochter Jane, die in Walk on the Wild Side (1962) laat zien dat ze niet alleen maar de dochter-van is.

Vietnam
Met de Franse regisseur Roger Vadim, haar eerste echtgenoot, maakt ze Barbarella. In Parijs sluit ze zich aan bij de protesten van 1968 tegen het Amerikaanse imperialisme en de oorlog in Vietnam. Haar rol in de film 'They shoot horses, don't they?' zet haar op het pad van een krachtig protest tegen president Nixon.

Oscar
Haar rol als prostituee in Alan Paluka's Klute (1972) levert haar een eerste Oscar op. Ze blijft politiek actief, ook voor haar tweede man, de linkse intellectueel Tom Hayden. Haar derde huwelijk in 1991 met Ted Turner, mediamagnaat en oprichter van CNN, eindigt na tien jaar.

Activistisch
Filmfragmenten en archiefbeelden tonen haar veelzijdigheid en hoe ze zichzelf altijd trouw is gebleven, activistisch tot de dag van vandaag. Oktober 2019 nog wordt ze gearresteerd als ze voor het Capitool in Washinton voor een beter klimaatbeleid demonsteert.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen