Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Onze boerderij onder andere boer Riks, bekend van Boer zoekt Vrouw. Yvon Jaspers wil van hem weten hoe het zijn koeien in Canada vergaat, omdat hij vorig jaar met ziekte en sterfte te maken had. JerseymelkOok wil Yvon meer te weten komen over de Jerseymelk die haar eigen koe Suus geeft. Van Jan Dirk en Peter hoort ze dat deze melk zeer geschikt is om kaas van te maken. Agrarisch coachYvon praat ook verder met de familie Harkink uit de vorige aflevering over hun plannen en hoort hoe Ronald hulp kreeg van een agrarisch coach toen hij even niet meer wist hoe hij verder moest. WinterrantsoenDe Canadese boer Riks ging op zoek naar de oorzaak van de ziekte en sterfte onder zijn koeien, waarover hij vorig jaar vertelde. Al gauw stuitte hij op het winterrantsoen van het vee. Zijn vermoeden was dat de resten bestrijdingsmiddelen en het genetisch gemodificeerde maïs in het voer de koeien ziek maakte. Groot besluitHij neemt een groot besluit om het voer van zijn koeien grotendeels zelf te gaan verbouwen zodat hij niet langer afhankelijk is van aangekocht voer. Yvon hoort via een video-belverbinding hoe het nu met de dieren gaat. Onze boerderij gemist? Boer Willem (Boer zoekt vrouw) vertelt over zijn grote liefde Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In deze aflevering van Onze boerderij onder andere boer Riks, bekend van Boer zoekt Vrouw. Yvon Jaspers wil van hem weten hoe het zijn koeien in Canada vergaat, omdat hij vorig jaar met ziekte en sterfte te maken had.

Jerseymelk
Ook wil Yvon meer te weten komen over de Jerseymelk die haar eigen koe Suus geeft. Van Jan Dirk en Peter hoort ze dat deze melk zeer geschikt is om kaas van te maken.

Agrarisch coach
Yvon praat ook verder met de familie Harkink uit de vorige aflevering over hun plannen en hoort hoe Ronald hulp kreeg van een agrarisch coach toen hij even niet meer wist hoe hij verder moest.

Winterrantsoen
De Canadese boer Riks ging op zoek naar de oorzaak van de ziekte en sterfte onder zijn koeien, waarover hij vorig jaar vertelde. Al gauw stuitte hij op het winterrantsoen van het vee. Zijn vermoeden was dat de resten bestrijdingsmiddelen en het genetisch gemodificeerde maïs in het voer de koeien ziek maakte.

Groot besluit
Hij neemt een groot besluit om het voer van zijn koeien grotendeels zelf te gaan verbouwen zodat hij niet langer afhankelijk is van aangekocht voer. Yvon hoort via een video-belverbinding hoe het nu met de dieren gaat.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Onze boerderij
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Onze boerderij gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen