Docu Mans Genoeg gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Mans Genoeg gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Mans Genoeg gemist? Bekijk hier de hele uitzending Jan Kooijman gaat op zoek naar antwoord op de vraag waarom homo-zijn nog steeds zoveel agressie oproept. Wat is de huidige stand van zaken rondom anti-homogeweld en homoacceptatie in Nederland? OorzakenJan Kooijman gaat aan de hand van het verhaal van Saïd Zankoua, die afgelopen 17 mei dood werd aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam, op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen van homohaat en geweld. HomogeweldDe jonge Saïd heeft in zijn leven tientallen keren te maken gekregen met homogeweld, dat hem werd aangedaan door mensen uit zijn omgeving die zijn homoseksualiteit niet accepteren. MarokkaansSaïd probeerde zijn leven met, en liefde voor, zijn Marokkaanse familie, te combineren met zijn leven in de bruisende gay-scene waar hij een bekend gezicht was. Een leven in twee werelden, dat uiteindelijk niet vol te houden bleek. GeneratiesJan spreekt met homo's uit de stad en van het platteland, met religieuze en niet religieuze achtergrond, met de oude en nieuwe generatie. Wat is anno 2020 de stand van zaken? Bekijk eerste beelden documentaire Mans Genoeg: "Gewoon je bek houden" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Jan Kooijman gaat op zoek naar antwoord op de vraag waarom homo-zijn nog steeds zoveel agressie oproept. Wat is de huidige stand van zaken rondom anti-homogeweld en homoacceptatie in Nederland?

Oorzaken
Jan Kooijman gaat aan de hand van het verhaal van Saïd Zankoua, die afgelopen 17 mei dood werd aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam, op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen van homohaat en geweld.

Homogeweld
De jonge Saïd heeft in zijn leven tientallen keren te maken gekregen met homogeweld, dat hem werd aangedaan door mensen uit zijn omgeving die zijn homoseksualiteit niet accepteren.

Marokkaans
Saïd probeerde zijn leven met, en liefde voor, zijn Marokkaanse familie, te combineren met zijn leven in de bruisende gay-scene waar hij een bekend gezicht was. Een leven in twee werelden, dat uiteindelijk niet vol te houden bleek.

Generaties
Jan spreekt met homo's uit de stad en van het platteland, met religieuze en niet religieuze achtergrond, met de oude en nieuwe generatie. Wat is anno 2020 de stand van zaken?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV