Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2020 met Troonrede koning Willem-Alexander

Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2020 met Troonrede koning Willem-Alexander

Kijk hierboven op dinsdag 15 september vanaf 12.30 uur LIVE naar Prinsjesdag 2020.

De derde dinsdag van september staat weer voor de deur, en dat betekent dat het weer Prinsjesdag is. Een 'normale' Prinsjesdag zit er echter niet in: vanwege de coronacrisis is dit jaar alles anders. De NOS doet live verslag van de bijzondere dag, met onder meer de Troonrede van koning Willem-Alexander.

Tekst gaat verder onder video's.

Grote Kerk
Vanwege de maatregelen van het RIVM gaat de rijtoer met de Glazen Koets door Den Haag niet door. Ook spreekt koning Willem-Alexander de Troonrede dit jaar niet uit in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk. Hier is meer plek voor parlementariërs, en het is daar makkelijker om de anderhalve meter afstand te garanderen. Op inhoudelijk gebied heeft de coronacrisis natuurlijk ook gevolgen: de slechte economische cijfers hebben grote consequenties voor de schatkist. Minister Wopke Hoekstra van Financiën biedt de Miljoenennota in de Tweede Kamer aan.

Tekst gaat verder onder video's.

Programma NOS
Voor het ceremoniële deel van de rechtstreekse uitzending is Astrid Kersseboom bij de Grote Kerk. Zij ontvangt daar staatsrechtdeskundige Peter Rehwinkel, die voor de PvdA in de Tweede en de Eerste Kamer heeft gezeten en nu burgemeester is van Bergen (NH). Na de Troonrede (die begint rond 13.15 uur) verplaatst de aandacht zich naar de vergaderzaal van de Tweede Kamer, waar minister Hoekstra het koffertje met de Miljoenennota presenteert (rond 15.00 uur). Rob Trip staat in de Statenpassage en praat met politici en andere gasten; Arjan Noorlander verzorgt de politieke duiding.

Kijk hierboven op dinsdag 15 september vanaf 12.30 uur LIVE naar het verslag van Prinsjesdag 2020, inclusief de Troonrede van koning Willem-Alexander. Hieronder kun je de toespraak die de koning vanwege de uitbraak van het coronavirus gaf terugkijken.

Kijk LIVE naar <em>Prinsjesdag 2020</em> met Troonrede koning Willem-Alexander Kijk hierboven op dinsdag 15 september vanaf 12.30 uur LIVE naar Prinsjesdag 2020. De derde dinsdag van september staat weer voor de deur, en dat betekent dat het weer Prinsjesdag is. Een 'normale' Prinsjesdag zit er echter niet in: vanwege de coronacrisis is dit jaar alles anders. De NOS doet live verslag van de bijzondere dag, met onder meer de Troonrede van koning Willem-Alexander. Tekst gaat verder onder video's. Bekijk ook Zien: Zo ziet Prinsjesdag er in coronatijd uit (video) Bekijk deze video » 'Troonrede 2020' uitgelekt, bekijk deze opvallende beelden (video) Bekijk deze video » Grote KerkVanwege de maatregelen van het RIVM gaat de rijtoer met de Glazen Koets door Den Haag niet door. Ook spreekt koning Willem-Alexander de Troonrede dit jaar niet uit in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk. Hier is meer plek voor parlementariërs, en het is daar makkelijker om de anderhalve meter afstand te garanderen. Op inhoudelijk gebied heeft de coronacrisis natuurlijk ook gevolgen: de slechte economische cijfers hebben grote consequenties voor de schatkist. Minister Wopke Hoekstra van Financiën biedt de Miljoenennota in de Tweede Kamer aan. Tekst gaat verder onder video's. Bekijk ook Prinsjesdag 2020: hoe verandert deze dag door coronacrisis? (Goedemorgen Nederland) Bekijk deze video » Jinek: Wouter de Winther had weer als eerste Miljoenennota: dit zijn opvallende punten Bekijk deze video » Programma NOSVoor het ceremoniële deel van de rechtstreekse uitzending is Astrid Kersseboom bij de Grote Kerk. Zij ontvangt daar staatsrechtdeskundige Peter Rehwinkel, die voor de PvdA in de Tweede en de Eerste Kamer heeft gezeten en nu burgemeester is van Bergen (NH). Na de Troonrede (die begint rond 13.15 uur) verplaatst de aandacht zich naar de vergaderzaal van de Tweede Kamer, waar minister Hoekstra het koffertje met de Miljoenennota presenteert (rond 15.00 uur). Rob Trip staat in de Statenpassage en praat met politici en andere gasten; Arjan Noorlander verzorgt de politieke duiding. Kijk hierboven op dinsdag 15 september vanaf 12.30 uur LIVE naar het verslag van Prinsjesdag 2020, inclusief de Troonrede van koning Willem-Alexander. Hieronder kun je de toespraak die de koning vanwege de uitbraak van het coronavirus gaf terugkijken. Bekijk ook Video: Gouden Koets voorlopig niet terug op Prinsjesdag Bekijk deze video » Gerrit Zalm over begroting: "Situatie is ongewoon" (video) Bekijk deze video »
Live :
Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2020 met Troonrede koning Willem-Alexander

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Kijk LIVE naar Prinsjesdag 2020 met Troonrede koning Willem-Alexander of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen