Vanavond in Op1: Wopke Hoekstra en Joost Vullings over Prinsjesdag

Vanavond in Op1: Wopke Hoekstra en Joost Vullings over Prinsjesdag

Vanavond bij Op1:

  • Met de verkiezingen in aantocht zal er de komende dagen op het scherpst van de snede worden gedebatteerd in de Tweede Kamer over alle Prinsjesdagvoorstellen, zo voorspelt politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings.
  • Minister van Financiën Wopke Hoekstra vertelt vanavond over de nieuwe kabinetsplannen voor het komende jaar. En natuurlijk gaat het ook over de bijzondere Prinsjesdag van vandaag. Hoe heeft hij het ervaren?
  • Een opvallende voorspelling is dat de werkloosheid omhoog schiet met 150.000 mensen. Jan-Willem Stekelenburg raakt per 1 oktober na 28 jaar trouwe dienst zijn baan als geluidsman kwijt. Shirley Pisano is al elf jaar weddingplanner en zag deze zomer haar opdrachten kelderen. Vanavond vertellen ze erover.

Vanavond in <em>Op1</em>: Wopke Hoekstra en Joost Vullings over <em>Prinsjesdag</em> Vanavond bij Op1: Met de verkiezingen in aantocht zal er de komende dagen op het scherpst van de snede worden gedebatteerd in de Tweede Kamer over alle Prinsjesdagvoorstellen, zo voorspelt politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings. Minister van Financiën Wopke Hoekstra vertelt vanavond over de nieuwe kabinetsplannen voor het komende jaar. En natuurlijk gaat het ook over de bijzondere Prinsjesdag van vandaag. Hoe heeft hij het ervaren? Een opvallende voorspelling is dat de werkloosheid omhoog schiet met 150.000 mensen. Jan-Willem Stekelenburg raakt per 1 oktober na 28 jaar trouwe dienst zijn baan als geluidsman kwijt. Shirley Pisano is al elf jaar weddingplanner en zag deze zomer haar opdrachten kelderen. Vanavond vertellen ze erover. Het was een bijzondere Prinsjesdag voor de 94-jarige Jan Hoek en moeder en dochter Lammie Lensen-Mulder en Brenda Verhees-Lensen. Moeder en dochter mochten met acht ‘gewone’ burgers plaatsnemen in de Grote Kerk. Jan Hoek (94) werd genoemd door de koning. Het aantal coronabesmettingen en IC-opnames stijgen. Op dit moment liggen er 53 coronapatiënten op de IC, dat zijn er 10 meer dan gisteren. Het aantal ziekenhuisopnames is ten opzichte van vorige week ook verdubbeld. Ziekenhuisdirecteur Ernst Kuipers neemt vanavond bij Op1 de nieuwe cijfers van het RIVM door. Vandaag was een Prinsjesdag die anders was dan normaal, maar dit is niet voor het eerst. Eppo van Nispen, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, haalt uit zijn rijke archief beelden van Prinsjesdagen waarop werd afgeweken van het draaiboek en waar incidenten roet in het eten gooiden. PresentatieOp1 wordt op dinsdag 15 september gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Op1 Gemist? Gerald Roethof: "Geert Wilders heeft mooie bliksemafleider" Bekijk deze video » Op1 gemist? Merlijn Kamerling: "Boek mooie manier om mijn verhaal te doen" Bekijk deze video »
Talkshow :
Vanavond in Op1: Wopke Hoekstra en Joost Vullings over Prinsjesdag

  • Het was een bijzondere Prinsjesdag voor de 94-jarige Jan Hoek en moeder en dochter Lammie Lensen-Mulder en Brenda Verhees-Lensen. Moeder en dochter mochten met acht ‘gewone’ burgers plaatsnemen in de Grote Kerk. Jan Hoek (94) werd genoemd door de koning.
  • Het aantal coronabesmettingen en IC-opnames stijgen. Op dit moment liggen er 53 coronapatiënten op de IC, dat zijn er 10 meer dan gisteren. Het aantal ziekenhuisopnames is ten opzichte van vorige week ook verdubbeld. Ziekenhuisdirecteur Ernst Kuipers neemt vanavond bij Op1 de nieuwe cijfers van het RIVM door.
  • Vandaag was een Prinsjesdag die anders was dan normaal, maar dit is niet voor het eerst. Eppo van Nispen, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, haalt uit zijn rijke archief beelden van Prinsjesdagen waarop werd afgeweken van het draaiboek en waar incidenten roet in het eten gooiden.

Presentatie
Op1 wordt op dinsdag 15 september gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Op1: Wopke Hoekstra en Joost Vullings over Prinsjesdag of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier