Zien: koning Willem-Alexander spreekt een aardig woordje Fries

Zien: koning Willem-Alexander spreekt een aardig woordje Fries

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten op donderdag 17 september een bezoek aan Zuidoost-Fryslân. Daar ondernamen ze verschillende activiteiten, bijvoorbeeld het meedoen aan een Friese les. Dat bleek Willem-Alexander verrassend goed af te gaan.

Zien: <em>koning Willem-Alexander</em> spreekt een aardig woordje Fries Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten op donderdag 17 september een bezoek aan Zuidoost-Fryslân. Daar ondernamen ze verschillende activiteiten, bijvoorbeeld het meedoen aan een Friese les. Dat bleek Willem-Alexander verrassend goed af te gaan. Kaas snijdenVoordat het zover was gingen de royals een rondje fietsen (wat voor Máxima nogal lastig was, vanwege de jurk die ze droeg) en kaas snijden. Daar waren de koning en koningin niet zo goed in: "Het is waarschijnlijk weleens rechter gegaan!" Op een Friese school nemen ze deel aan de Friese les. Wat betekent 'wike' bijvoorbeeld? "Een week, of eh...?" probeert de koning. Dat blijkt inderdaad te kloppen, en het zorgt voor enige zelfvoldaanheid bij onze vorst. Bekijk de beelden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima hierboven. Bekijk ook Zien: koning Willem-Alexander stelt lastige vragen tijdens werkbezoek Friesland Bekijk deze video » Willem-Alexander en Máxima leren Frysk en fietsen in Friesland, bekijk de beelden Bekijk deze video »
Royals :
Zien: koning Willem-Alexander spreekt een aardig woordje Fries

Kaas snijden
Voordat het zover was gingen de royals een rondje fietsen (wat voor Máxima nogal lastig was, vanwege de jurk die ze droeg) en kaas snijden. Daar waren de koning en koningin niet zo goed in: "Het is waarschijnlijk weleens rechter gegaan!" Op een Friese school nemen ze deel aan de Friese les. Wat betekent 'wike' bijvoorbeeld? "Een week, of eh...?" probeert de koning. Dat blijkt inderdaad te kloppen, en het zorgt voor enige zelfvoldaanheid bij onze vorst.

Bekijk de beelden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zien: koning Willem-Alexander spreekt een aardig woordje Fries of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen