Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is de slotaflevering van de vierdelige documentaireserie Afghanistan: The Wounded Land, over de veertig jaar Afghaanse geschiedenis vanuit de perspectieven van mannen en vrouwen die daarin een beslissende rol speelden. Afghanistan veranderde van een paradijs voor hippies op zoek naar schoonheid en goedkope drugs, in een land vernietigd door burgeroorlogen en terrorisme. De valNa 9/11 en de omverwerping van de Taliban probeerde een internationale coalitie vrede en democratie in Afghanistan te brengen. Maar de hoop was van korte duur. Voorafgaand aan 9/11 werd in Afghanistan twee dagen eerder commandant Massoud vermoord. AanslagenDit was de eerste stap van de aanslagen die Al Qaeda in New York en Washington uitvoerde. De Verenigde Staten reageerden op de aanslagen van 9/11 met bombardementen en vielen Afghanistan binnen. WederopbouwToen de troepen van de militaire coalitie in Afghanistan arriveerden om stabiliteit en wederopbouw te verzekeren, hoopten veel Afghanen op een toekomst van vrede en democratie. Hun verwachtingen zouden spoedig worden losgelaten. Video: Elf doden door bomaanslag Taliban in Afghanistan Bekijk deze video » Video: overstromingen in Afghanistan zorgen voor enorme ravage Bekijk deze video »
Uitzending :
Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Vanavond is de slotaflevering van de vierdelige documentaireserie Afghanistan: The Wounded Land, over de veertig jaar Afghaanse geschiedenis vanuit de perspectieven van mannen en vrouwen die daarin een beslissende rol speelden. Afghanistan veranderde van een paradijs voor hippies op zoek naar schoonheid en goedkope drugs, in een land vernietigd door burgeroorlogen en terrorisme.

De val
Na 9/11 en de omverwerping van de Taliban probeerde een internationale coalitie vrede en democratie in Afghanistan te brengen. Maar de hoop was van korte duur. Voorafgaand aan 9/11 werd in Afghanistan twee dagen eerder commandant Massoud vermoord.

Aanslagen
Dit was de eerste stap van de aanslagen die Al Qaeda in New York en Washington uitvoerde. De Verenigde Staten reageerden op de aanslagen van 9/11 met bombardementen en vielen Afghanistan binnen.

Wederopbouw
Toen de troepen van de militaire coalitie in Afghanistan arriveerden om stabiliteit en wederopbouw te verzekeren, hoopten veel Afghanen op een toekomst van vrede en democratie. Hun verwachtingen zouden spoedig worden losgelaten.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen