Docu Vaarwel Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Vaarwel Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Vaarwel Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze ontluisterende documentaire onderzoekt Gideon Levy wat het betekent om te werken voor een overheid die de wetenschap negeert, ontkent en zwart maakt. Hij volgde vier jaar lang klimaatwetenschappers die voor de Amerikaanse overheid werken. RevolutionairTijdens het draaien van de documentaire besluit Gideon dat observeren alleen niet genoeg is. Hij brengt een NASA-wetenschapper in contact met Nederlandse wetenschappers om zo een revolutionair meetinstrument veilig te stellen. VerkiezingenHet resultaat van vier jaar filmwerk is deze documentaire die onthult hoe het achter de voordeur van Amerikaanse ministeries eraan toegaat, waardoor deze documentaire - in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen - relevanter is dan ooit. Bekijk trailer docuserie Erik en de Verdeelde Staten (29 september op Videoland) Bekijk deze video » Pittige discussie tussen Hugo de Jonge en Helga van Leur in Jinek over klimaat Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In deze ontluisterende documentaire onderzoekt Gideon Levy wat het betekent om te werken voor een overheid die de wetenschap negeert, ontkent en zwart maakt. Hij volgde vier jaar lang klimaatwetenschappers die voor de Amerikaanse overheid werken.

Revolutionair
Tijdens het draaien van de documentaire besluit Gideon dat observeren alleen niet genoeg is. Hij brengt een NASA-wetenschapper in contact met Nederlandse wetenschappers om zo een revolutionair meetinstrument veilig te stellen.

Verkiezingen
Het resultaat van vier jaar filmwerk is deze documentaire die onthult hoe het achter de voordeur van Amerikaanse ministeries eraan toegaat, waardoor deze documentaire - in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen - relevanter is dan ooit.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Vaarwel Amerika gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen