Kabinet overweegt instellen avondklok, reacties zijn geschokt

Kabinet overweegt instellen avondklok, reacties zijn geschokt

Het kabinet overweegt om - als de maatregelen die in de persconferentie van 28 september zijn aangekondigd niet werken - een avond- en nachtklok in te stellen. Dat schrijft "coronaminister" Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Er wordt geschokt en boos gereageerd op dit nieuws.

"De experts van het OMT hebben deze maatregel voorgesteld", zo stelt De Jonge in de brief. Het kabinet houdt de maatregel "achter de hand om eventueel in een latere fase toe te passen."

Dictatuur
De reacties op dit nieuws zijn niet mals. Zo wordt Nederland op social media direct vergeleken met een dictatuur en worden vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog getrokken. Een aantal toonaangevende reacties:

Bekijk de samenvatting van de persconferentie van 28 september hieronder.

<em>Kabinet</em> overweegt instellen <em>avondklok</em>, reacties zijn geschokt Het kabinet overweegt om - als de maatregelen die in de persconferentie van 28 september zijn aangekondigd niet werken - een avond- en nachtklok in te stellen. Dat schrijft "coronaminister" Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Er wordt geschokt en boos gereageerd op dit nieuws. "De experts van het OMT hebben deze maatregel voorgesteld", zo stelt De Jonge in de brief. Het kabinet houdt de maatregel "achter de hand om eventueel in een latere fase toe te passen." Bekijk ook Maurice de Hond ontevreden over maatregelen kabinet, stelt eigen regels voor (video) Bekijk deze video » Wouter de Winther onthult: "Maatregelen worden over drie weken verlengd" (video) Bekijk deze video » DictatuurDe reacties op dit nieuws zijn niet mals. Zo wordt Nederland op social media direct vergeleken met een dictatuur en worden vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog getrokken. Een aantal toonaangevende reacties: Bekijk de samenvatting van de persconferentie van 28 september hieronder.
Nieuws :
Kabinet overweegt instellen avondklok, reacties zijn geschokt
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Kabinet overweegt instellen avondklok, reacties zijn geschokt of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen