Vanavond bij Op1: Ab Osterhaus, Stefan de Vries en meer

Vanavond bij Op1: Ab Osterhaus, Stefan de Vries en meer

Vanavond bij Op1:

  • Het coronavirus woedt al sinds maart in ons land en inmiddels zijn bijna 6,5 duizend mensen overleden. Vandaag staat het kabinet stil bij al het leed dat hierdoor is veroorzaakt, tijdens de Nationale Bezinningsdag. Bij Op1 zijn nabestaanden Kees Onvlee en Desiree Hazebroek te gast. Ze zijn beide familieleden verloren aan corona. Janneke Louisa, bestuurder van verpleeghuis Present, schuift samen met hen aan.
  • Het is een verhaal dat verteld moet worden, zegt Toneelgroep Oostpool over hun toneelstuk Laura H. Het is een stuk over de jonge vrouw die in 2015 met haar man en twee kinderen naar het kalifaat afreisde, om daar krap een jaar later uit te ontsnappen. Maar wie is Laura H. eigenlijk? Het stuk is gebaseerd op het boek van journalist Thomas Rueb. Actrice Jade Olieberg kruipt in de huid van het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.

Vanavond bij <em>Op1</em>: Ab Osterhaus, Stefan de Vries en meer Vanavond bij Op1: Het coronavirus woedt al sinds maart in ons land en inmiddels zijn bijna 6,5 duizend mensen overleden. Vandaag staat het kabinet stil bij al het leed dat hierdoor is veroorzaakt, tijdens de Nationale Bezinningsdag. Bij Op1 zijn nabestaanden Kees Onvlee en Desiree Hazebroek te gast. Ze zijn beide familieleden verloren aan corona. Janneke Louisa, bestuurder van verpleeghuis Present, schuift samen met hen aan. Het is een verhaal dat verteld moet worden, zegt Toneelgroep Oostpool over hun toneelstuk Laura H. Het is een stuk over de jonge vrouw die in 2015 met haar man en twee kinderen naar het kalifaat afreisde, om daar krap een jaar later uit te ontsnappen. Maar wie is Laura H. eigenlijk? Het stuk is gebaseerd op het boek van journalist Thomas Rueb. Actrice Jade Olieberg kruipt in de huid van het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Vanavond schuiven ze aan bij Op1. Hoe gaat het met COVID-19 in Europa? En hoe doet Nederland het in verhouding met andere landen? Bij Op1 gaat het er vanavond over met viroloog Ab Osterhaus, hij werkt in Duitsland, en met correspondent in Frankrijk Stefan de Vries. Ook voormalig Italië-correspondent Eveline Rethmeier schuift aan. Daarnaast reageert Osterhaus op de laatste RIVM-cijfers en het tekort aan de virusremmer remdesivir. Bekijk de promo hierboven. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Vanavond bij Op1: Ab Osterhaus, Stefan de Vries en meer

  • Hoe gaat het met COVID-19 in Europa? En hoe doet Nederland het in verhouding met andere landen? Bij Op1 gaat het er vanavond over met viroloog Ab Osterhaus, hij werkt in Duitsland, en met correspondent in Frankrijk Stefan de Vries. Ook voormalig Italië-correspondent Eveline Rethmeier schuift aan. Daarnaast reageert Osterhaus op de laatste RIVM-cijfers en het tekort aan de virusremmer remdesivir.

Bekijk de promo hierboven. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond bij Op1: Ab Osterhaus, Stefan de Vries en meer of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV